• Nordic Music Days
  • Parallel Societies
  • Koelse
  • Pekka Sassi: EIGHT
  • Pekka Sassi: EUROPA
  • Pekka Sassi: ORG
  • Pekka Sassi: YELLOW CRANE TOWER

Jouni Kesti, Koelse, Páll Ivan frá Eiðum, Pekka Sassi, Petri Kuljuntausta, Shinji Kanki

Pohjoismaiset musiikkipäivät: Parallel Societies

Jätkä 1 15.10.-20.10.2013

Pohjoismaiset musiikkipäivät
Galleria Huuto Jätkäsaari
15.10.–20.10.2013
Aukioloajat: ti-su 12-17

HUUDOSSA KAJAHTAA!

Pohjoismaisten musiikkipäivien ääni-installaatiot avautuvat Jätkäsaaren Galleria Huudossa tiistaina 15.10. klo 12. Ryhmä suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita haastavat kokeellisen taiteen teoksillaan yleisön rikkomaan perinteisen kuuntelun ja katselun tapoja – ajattelemaan laatikon ulkopuolelle.

Koelse: Ääni-installaatio
Petri Kuljuntausta: Wætergefeall ääni-installaatio
Shinji Kanki: Installaatio
Páll Ivan frá Eiðum: Maalauksia
Jouni Kesti: Veistoksia
Pekka Sassi: 10 Shorts , kymmenen lyhyttä videota. n. 20 min.

Koelse – Kokeellisen elektroniikan seura on ryhmä elektroniikkaromun taiteelliseen uusiokäyttöön keskittyneitä taiteilijoita. Koelsen pyrkimyksenä on valmentaa taideyleisöä digitaalisenjälkeisen kulttuurin haasteisiin.
Petri Kuljuntaustan (1961) sävellysten vaikutteet tulevat muun muassa ympäristön äänistä ja live-elektroniikasta. Teoksessa Wætergefeall veistosalustan päällä olevasta megafonikartiosta nousee ”oudosti” käyttäytyvä vesikaari, joka päätyy ylhäällä seinässä olevasta reiästä sisään.
Japanissa syntynyt Shinji Kanki (1953) on kokeellisen musiikin säveltäjä ja tuottaja. Islantilainen Páll Ivan (1981) on säveltäjä, joka myös maalaa – hänen teostensa yhdistävä tekijänä toimii naivistisuus. Jouni Kesti (1946) on Oulussa asuva rumpali, säveltäjä, kuvataiteilija ja käsitetaiteilija.
Pekka Sassi (1969) on helsinkiläinen kuvataiteilija-säveltäjä, joka työskentelee äänen, musiikin ja liikkuvan kuvan parissa.

Pohjoismaiset musiikkipäivät on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista festivaaleista. Tänä vuonna Musiikkipäivät järjestetään Helsingissä 15.–19.10.2013 teemalla Parallel Societies – rinnakkaiset yhteiskunnat. Festivaalin konserttisarja tarjoaa aikamme uusimman ja tuoreimman musiikin, sen fokuksessa on länsimainen konserttimusiikki ja pohjoismaisten säveltäjien viimeisin tuotanto. Päivien järjestäjänä toimii Pohjoismainen säveltäjäneuvosto ja Suomen osalta Suomen Säveltäjät ry.

Pohjoismaiset musiikkipäivät: http://nordicmusicdays.org/2013/

Lisätietoja:
nordicmusicdays.org/2013 – tuottaja Martti Anttila – producer(at)composers.fi
www.composers.fi – vt. toiminnanjohtaja Jari Eskola – jari.eskola(at)composers.fi