• Juhana Moisander
  • Juhana Moisander
  • Juhana Moisander
  • Juhana Moisander
  • Juhana Moisander

Juhana Moisander

PÖYTÄ KUUDELLE

Uudenmaankatu 23.1.-3.2.2008

Juhana Moisander
Pöytä kuudelle
Galleria Huuto Uudenmaankatu
23.1.–3.2.2008

Kutsu on avoin ja otin sen myös itse vastaan. Menin sisälle taloon ja pöydässä oli paikka kuudelle.

Talo tai pihapiiri on usein läsnä teoksissani fyysisenä rakennuksena, valo- tai videokuvan tapahtumapaikkana., tilanteena tai lavasteena.

Otan hahmon ja kuvaan tilanteen, josta sittemmin myöhemmin koostan videoprojisointeja galleriaan tai muuhun annettuun tilaan. Hahmoni vaihtelevat ja muokkautuvat ajan myöntä; hahmot lomittautuvat toistensa kanssa vaihtuvissa tilanteissa jotka kapturoituivat kuviin. Kuvien hahmot, tilat, esineet ja koko tunnelma liittyvät kokemuksiini asumistani taloista ja niiden entisistä asukeista, monesti sukulaisistani.

Koti on talossa ja talo voidaan kokea ihmiskehon tai ihmisen symbolina. Talon eri osat voivat kuvata ihmisyyden eri aspekteja ja toimia muistojen ja tuntojen säiliöinä. Talo tai huone on ulkoinen kehomme ja toiseksi lähin rajamme ihon ja vaatteiden jälkeen ulkoista kohtaan. Molempien rajojen pinnoissa on rajakäyntiä, joihin teoksillani pyrin puuttumaan.

Teoksen elementit viittaavat asioihin ja olioihin, joita olemme usein siirtäneet sosiaalisen arvonmuodostuksen reuna-ja raja-alueille. Rajan löyhentäminen tilan ja teoksen välillä kiinnostaa minua. Tavoitteeni on saada ne kohtaamaan ja luomaan yllättäviä tuntemuksia. Strategianani sisällöllisten seikkojen lisäksi ovat näyttelyelementtien koko, mittasuhde ja sijoittaminen toisiinsa ja tilaan nähden.

Juhana Moisander
050 340 5916
www.juhanamoisander.com
juhanamoisander(at)gmail.com