• Terveisiä perheestä
  • Petri Ala-Maunus: Family Values 1
  • Minna Suoniemi: Hullu rakkaus
  • Minna Suoniemi: Hullu rakkaus
  • Sami Lukkarinen: Yhden suhde yhteen
  • Sami Lukkarinen: Valtti
  • Rakastavaiset
  • Vapaa Ilta

Aleksi Tolonen, Eliisa Sorvali, Heta Kuchka, Maiju Salmenkivi, Minna Suoniemi, Petri Ala-Maunus, Sami Lukkarinen, Terhi Heino, Tero Juuti, Thomas Westphal

Terveisiä perheestä

Jätkä 1 3.8.-18.8.2013

Terveisiä perheestä
Petri Ala-Maunus, Terhi Heino, Tero Juuti, Heta Kuchka, Sami Lukkarinen, Maiju Salmenkivi, Eliisa Sorvali, Minna Suoniemi, Aleksi Tolonen ja Thomas Westphal.
Galleria Huuto, Jätkäsaari 1
3.8.–18.8.2013

Terveisiä perheestä on ryhmän kolmas yhteisnäyttely. Vuonna 2005 perustettu taiteilijaryhmä koottiin alunperin Viiskulman Huudon näyttelyyn Clues to Human Behaviour, joka tarkasteli ihmisen toimintaa eri näkökulmista. Ajatuksena oli jatkaa työskentelyä samalla ryhmällä, ja vuonna 2009 toteutui näyttely Planet Fun Fun Keravan Taidemuseossa Klondyke –talossa. Näyttelyn nimi viittasi paikan historiaan, ja taiteilijat pohtivat teoksissaan pelin ja leikin teemoja. Planet Fun Fun –näyttelyyn ryhmä kutsui mukaan uusia jäseniä, joiden teokset täydensivät ennestäänkin monipuolisia teoksia.

Terveisiä perheestä tuo Planet Fun Fun –näyttelyn ryhmän Huudon Jätkäsaaren näyttelyyn. Näyttelyn teemana perhe kohdataan eri lähtökohdista, kunkin taiteilijan oman työskentelyn kautta. Teoksissa katsotaan omaa perhettä, lasta, parisuhdetta, isää ja äitiä, mutta lähestytään teemaa myös yleisellä tasolla. Kaikilla on perhe, hyvässä ja pahassa. Näyttelyssä on esillä installaatioita, videoteoksia, veistoksia ja maalauksia.

Tervetuloa perheen kanssa tai ilman

Petri Ala-Maunus (s. 1970) työskentelee laajasti nykymaalauksen kentällä haastaen kuvataiteen tradition aihemaailmaa nykypäivän arjen näkökulmasta. Hän on mm. maalannut apokalyptisia paratiisimaisemia, auringonlaskuja kadulta keräämilleen roskille tai tuunannut levynkansia ja muita populaarikuvia muuttaen niiden alkuperäistä kontekstia.

Terhi Heino (s.1970 Oulu). Terhi Heinon taiteen lähtökohtana on arjesta tutut materiaalit. Teokset ovat luonnonmateriaaleista, biojätteestä tai biohajoavasta materiaalista valimistettuja veistoksia ja installaatioita.

Tero Juutin (1974, Lappeenranta) töissä yhdistyvät kuvataide ja graafinen suunnittelu. Hänen näyttelytyönsä on vanhemmuutta stereotypisoiden käsittelevän pelin prototyyppi.

Sami Lukkarinen (s.1976 Jyväskylä) tekee maalauksia öljyväreillä. Näyttelyyn hän maalaa viisiosaisen sarjan poikansa Valtin ensimmäisesä elinvuodesta sekä kolmesta maalatusta pikselistä muodostuvan perhepotretin.

Maiju Salmenkivi (s.1972 Espoo) tekee maalauksia akryylillä ja öljyvärillä kankaalle ja levylle. Välillä hän innostuu työskentelemään erilaisista materiaaleista ja lähtökohdista. Terveisiä perheestä näyttelyyn tulee teos taiteilijan vanhempien kellariin ja mökin varastoon unohtuneista tavaroista.

Eliisa Sorvalin (s.1977 Espoo) teossarjan ideana on kuvata muutoksia ja tapahtumia, jota elämä lasten kanssa tuo tullessaan. Hän on työskentelee kolmiuloitteisten kollaasien ja maalausten parissa.

Minna Suoniemi (s.1972 Tampere) kuvaa videoteoksissaan ihmistä inhimillisine tunteineen ja virheineen. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun.

Aleksi Tolonen (s.1974 Espoo) tekee maalauksia ja installaatioita. Näyttelyä varten tekemässään työssään hän käsittelee lapsia ja perhe idylliä roisilla mutta humoristisella otteella. Polyuretaanista tehdyssä installaatiossa mutaation kokeneet vauvat lentävät sateenkaarilla tilassa roikkuvasta pilvestä.