• The Great Wheel of Fortune
  • The Great Wheel of Fortune
  • The Great Wheel of Fortune
  • The Great Wheel of Fortune
  • The Great Wheel of Fortune
  • The Great Wheel of Fortune

Galleria Huudon Onnenpyörä
Art Fair Suomi-tapahtumassa Kaapelitehtaalla
23.-26.5.2019

WHEN THE GAME IS ART, EVERYBODY WINS!

Galleria Huudon jäsentaiteilijoista koostuva työryhmä osallistuu  
Art Fair Suomi -taidemessuille kollektiivisella teoksellaan The Great Wheel of Fortune.

Osastomme on karnevalistinen kokonaisperformanssi, joka tuo häpeilemättä esille taiteen ja talouden sattumanvaraisia suhteita. Tilaa hallitsee suuri, värikkäästi valaistu, itse rakentamamme onnenpyörä, johon myymme arpoja.

Onnenpyörän palkintojen skaala on laaja: voittoina jaettavat taideobjektit ovat ”hienoja” ja arvokkaita teoksia, tai jäljitelmiä, löydettyjä ja arvottomiksi määriteltyjä teoksia. Palkinnot ovat osin käsitteellisiä ja avaavat kriittisiä näkökulmia omistajuuteen, tekijyyteen ja oikeuksiin. Työryhmän lisäksi näitä on ollut toteuttamassa suurempi joukko Huudon jäsentaiteilijoita.

Jokaisena messupäivänä voittona on myös erikoispalkintoja, kuten taiteeseen keskittyviä tekstejä sekä ” näkökulman vaihdos – ruohonjuuritasolta norsunluutorniin : Juhlava kiertoajelu Huudon henkilönostimella toiminnanjohtajan ohjauksessa.”

Onnenpyörän visuaalinen ilme tuo näkyväksi projektin rakenteen: värikkäät sektorit kuvaavat teokseen käytettyjä resursseja – budjettia, työtunteja jne. Samalla Onnenpyörä palkintoineen esittelee Galleria Huudon toimintaa ja jäsentaiteilijoita.

Aikaisemmin Onnenpyörä on pyörinyt Tukholmassa SUPERMARKET 2019 – Stockholm Independent Art Fair -taidemessuilla, jossa pääpalkintona arvottiin yksi näyttelyaika Galleria Huutoon kevätkaudelle 2020.

Instagram: huutowheeloffortune