• Halaus
  • Hoitaja
  • Kuvut
  • Pallosalama
  • Vieraat
  • Sanna Härkönen

Sanna Härkönen

Tutut vieraat

Projektitila 14.2.-2.3.2014

Sanna Härkönen
Tutut vieraat
Galleria Huuto Jätkäsaari – projektitila
14.2.-2.3.2014

”Totuus ei löydy asioiden peräkkäisestä järjestyksestä vaan niiden sijainnista suhteessa toisiinsa. Siksi matkapsykologia kuvailee ihmistä samanarvoisissa tilanteissa eikä yritä antaa hänen elämälleen edes summittaista jatkuvuutta. Ihmisen elämä koostuu tilanteista. Sen sijaan on olemassa tietty taipumus käyttäytymisen toistamiseen. Tämä toisto ei kuitenkaan merkitse, että elämä muodostaisi johdonmukaisen kokonaisuuden.”
(Olga Tokarczuk 2012: Vaeltajat s.82)

Olen piirtänyt viimeisen puolentoista vuoden aikana noin 220 A4- ja A5-kokoista, mustavalkoista piirustusta. Välillä kuvat syntyvät arjen havainnoista, välillä valokuvista tai lehtileikkeistä, usein unista, mielikuvista tai vapaasta piirustelusta. Aiheeksi kelpaa mikä tahansa ärsyke, joka kiinnittää huomioni ja saa tarttumaan kynään.

Työskentelyni juuret ovat päiväkirjanomaisessa piirtämisessä. En kuitenkaan dokumentoi elämääni pelkästään realistisesti tai ajallisena jatkumona. Vaikka kuvat ovat esittäviä ja kertoviakin, niiden suhteet toisiinsa eivät ole lineaarisia, eivätkä ne muodosta juonellista tarinaa, jossa olisi alku ja loppu.

Huuto-gallerian Jätkänsaaren projektitilassa tarkastelen yksi kerrallaan syntyneitä töitä kokonaisuutena. Oletan, että yhdistyessään joukoksi yksittäiset kuvat alkavat tarjota vihjeitä monenlaisiin, vaihtoehtoisiin tarinoihin. Olen osan näyttelyajasta paikalla projektitilassa, teen ripustuskokeiluja ja etsin erilaisia vaihtoehtoja yhdistellä piirustuksiani. Tuntuu sopivalta, että yleisöllä on mahdollisuus nähdä paitsi valmis näyttelykokonaisuus, myös ripustuksen välivaiheita ja sivujuonteita

Näyttely on osa maisterin opinnäytetyötäni Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Taiteen laitokselle.

Sanna Härkönen
harkonen.sanna(at)gmail.com
www.sannaharkonen.com