• Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas

Tuuli Saarekas

Korsande stad, hem

Huuto II 4.2.-27.2.2022

Tuuli Saarekas
Korsande stad, hem
4.-27.2.2022

Konstnären kan träffas lör-sön 12-13.2. kl. 12-17.

På min utställning Korsande stad, hem i Huuto II visas verk som gjorts med olika tekniker, men som alla tankemässigt har att göra med staden. På utställningen finns digitalt skapade bilder, teckningar, textiler jag själv vävt och tredimensionella verk där olika tekniker och material sammanförs. Tydligast är kanske att kalla verken ”stadscollage”.

I mina verk behandlar jag i synnerhet stadsliv: rörelsen bort från hemmet, mot staden och tillbaka samt livet inne i och bland fyrkantiga former.

Verken har sitt ursprung i min hemstad Helsingfors, men avsikten är snarast att med helheten av verk skapa en bild av något annat: en fantasistad. I den nattliga stadssilhuetten kan man urskilja underliga växter, och höghusets vägg kan vara gjord av ylle. Min stad håller på att byggas upp och bli till, precis som dess invånare.

——————————————————————————

Tuuli Saarekas (f. 1988) är en bildkonstnär som bor och arbetar i Helsingfors. Hon utexaminerades från Bildkonstakademin 2017. Hennes konstnärliga produktion innefattar skulpturer, installationer, teckningar, miljökonst och texter. Saarekas verk har visats i Finland och utomlands. Hennes senaste separatutställning ”Stadsliv” visades i Galleria Sculptor 2020.

——————————————————————————

Tack

Denna utställning har fått stöd av Finlands kulturfond and the Paulo Foundation. Tack också till till alla som på olika sätt stöttat mitt arbete!

Kontaktuppgifter:

tuuli.saarekas(a)gmail.com