• Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas
  • Tuuli Saarekas

Tuuli Saarekas

Risteävä kaupunki, koti

Huuto II 4.2.-27.2.2022

Tuuli Saarekas
Risteävä kaupunki, koti
4.-27.2.2022

Taiteilija on tavattavaissa la-su 12.-13.2. klo 12-17.

Risteävä kaupunki, koti -niminen näyttelyni Huuto II:ssa koostuu eri tekniikoilla tehdyistä teoksista, jotka kaikki liittyvät ajatuksellisesti kaupunkiin. Esillä on digitaalisesti tehtyjä kuvia, piirustuksia, itse kutomiani tekstiilejä sekä kolmiulotteisia teoksia, joissa yhdistyvät eri materiaalit ja tekniikat. Ehkä selkeintä lieneekin kutsua teoksiani ”kaupunkikollaaseiksi”.

Erityisesti hahmottelen näyttelyni teoksissa kaupunkielämää: liikettä kotoa pois kaupungille ja takaisin sekä asumista neliskulmaisten muotojen sisällä ja keskellä.

Teokseni pohjaavat kotikaupunkiini Helsinkiin, mutta pyrkivät ennemminkin luomaan yhdessä kuvaa jostakin muusta, mielikuvituksellisesta kaupungista. Öisessä kaupunkisiluetissa erottuu kummallisia kasveja ja kerrostalon seinä onkin villaa. Kaupunkini on rakenteilla ja prosessissa aivan kuten sen asukkaatkin.

——————————————————————————-

Tuuli Saarekas on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2017. Hänen taiteellinen tuotantonsa pitää sisällään veistoksia, installaatioita, piirustuksia, ympäristötaidetta ja tekstejä. Saarekkaan teoksia on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä ”Kaupunkielämää” oli galleria Sculptorissa vuonna 2020.