• Pink Twins

Pink Twins

VIDEO 2004

Viiskulma 11.2.-22.2.2004

Pink Twins, kuvataiteilija- ja muusikkoveljekset Juha ja Vesa Vehviläinen, yhdistävät työskentelyssään digitaalisen videotaiteen ja elektronisen musiikin. Pink Twins on viime vuosina esittänyt videoteoksiaan useissa näyttelyissä sekä esiintynyt aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Pink Twins on tunnettu abstraktista, kaoottisen rönsyilevästä ja äänekkäästä kuva- ja äänivyörytyksestään, joka hyödyntää samanaikaisesti maalaustaiteen, kokeelliseen elokuvan sekä improvisoidun musiikin keinoja.

Video 2004-näyttelyssä on kaksi toisiinsa liittyvää videoteosta. Ensimmäinen osa on 8-minuuttinen video, jonka kuva-aineistona on käytetty valokuvia Siperian Tunguskalla vuonna 1908 räjähtäneen taivaankappaleen tuhoamalta laajalta alueelta. Videossa maisemakuvat hajoavat sähköiseksi virraksi ja muuntuvat edelleen lähtökohdistaan itsenäisiksi orgaanisiksi muodostelmiksi. Toisin kuin useat aikaisemmat Pink Twins-videot, tämä on hidas, rauhalliseen tahtiin etenevä ja tiukkaa sommittelua noudattava teos. Videon kuva-aineisto on tehty alunperin näytelmään Stalker, jonka Circus Maximus tuotti Helsingin kaupunginteatteriin viime vuonna.

Näyttelyn toinen osa on suoraan tietokoneilta ajettava reaaliaikainen kahden projisoinnin videoinstallaatio. Se käyttää raakamateriaalinaan samaa kuvamateriaalia, josta se muokkaa loputtomasti uutta nopeatahtista kuvakudosta.

Näyttelyn aikana Pink Twins on esillä myös muualla Helsingissä:

Tiistaina 17.2. klo 18-22 Pink Twins esiintyy elävänä Forum Boxissa osana AV-Arkin ja Forum Boxin Elävä kuva kohtaa äänen-seminaaria. Esiintymässä myös O Samuli A sekä luennoitsijoita. Vapaa pääsy.

Perjantaina 20.2. klo 20:00 AV-arkki esittää View04-festivaalin yhteydessä Pink Twins-erikoisnäytöksen elokuvateatteri Andorrassa. Näytöksessä esitetään Pink Twinsin videoita vuosilta 2001-2003. Näytös toistuu sunnuntaina 22.2. osana View04-festivaalin videomaratonia. Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lisätietoa:

info(at)pinktwins.com

http://pinktwins.com