• Sea
  • Sea
  • Sea
  • Sea

[slide=1]

AAARGH! – 10 vuotta myöhemmin
Galleria Huudon kymmenvuotisjuhlanäyttely
Jätkäsaaren Makasiini L3, 2. ja 4. krs
Tyynenmerenkatu 6 (ent. Hietasaarenkuja 6), Helsinki

Miia Rinne

Sea

2012
maalaus 35 mm filmille/ Blu-ray
5′ 35”
Editiot: 1/5

Sea on osa II Rinteen filmimaalausten sarjassa, jossa uusi maalaus filmille syntyy edellisen päälle, samalle materiaaliselle pohjalle, kuten episodit ihmisen elämässä. Toistensa päälle kerrostuneiden filmien sarja rakentuu kuin ihmisen psyykkinen järjestelmä, jossa eri elämänvaiheissa tapahtuneet asiat säilyvät kehityksessä mukana.

Sarjan ensimmäinen osa Pori-Helsinki (2008–) on sata metriä pitkä maalaus kirkkaalle 35 mm filmille. Se on värejä ja muotoja, joista syntyy illuusio ohikiitävästä maisemasta ja matkanteosta. Elokuva on nimetty Rinteen synnyinkaupungin ja nykyisen kotikaupungin mukaan. Elokuva päättyy merenrannalle ja laskevaan aurinkoon. Äänet teokseen on tehnyt Tapani Rinne ja Verneri Lumi.

(katsottavissa www.miiarinne.com/video.html)

Toinen teos Sea (2012) on maalattu Pori–Helsingistä tehdyn 35 mm negatiivin päälle. Tuloksena on sata metriä tummaa maisemaa, joka muistuttaa öistä merta. Teoksen työnimenä oli pitkään Helsinki–Tukholma, koska sen ensiesitykset ovat syksyllä 2012 samaan aikaan ryhmänäyttelyissä sekä Helsingissä että Tukholmassa. Äänet teokseen on tehnyt Pentti Dassum.

Kolmas filmimaalaus maalataan kahden edellisen teoksen päälle.

www.miiarinne.com