• Anna Ruth
  • Anna Ruth
  • Anna Ruth
  • Anna Ruth
  • Anna Ruth

Anna Ruth

ALIGNMENT

Viiskulma 1.2.-12.2.2006

*Alignment tulee ranskan kielen sanasta ”à ligne” : ”viivassa/viivalle/viivalla”.

ALIGNMENT

*Alignment tulee ranskan kielen sanasta ”à ligne” : ”viivassa/viivalle/viivalla”.

1.–12.2.2006

Sinä voit korvata lihasmassan puutteen kehon
oikealla linjauksella

– performanssitaiteilija Antonija Livingstone harjoitellessani leuanvetoa ennen saunaa tammikuussa 2005.

Olen kiinnostunut viivasta; sen rakenteesta, sen kyvystä
jakaa tiloja ja antaa määritelmä muodoille, viivan symboliikasta yhdistävänä elementtinä ja sen esteettisestä yksinkertaisuudesta.

Viime vuosien ajan olen käyttänyt piirtämistä tutkimusvälineenä yhdistäessäni osasia tarinoista, jotka syntyvät henkilökohtaisista kokemuksista ja kuvitelmista.

Alingment -teossarja koostuu ajatuksista ja kysymyksistä, jotka liittyvät myytteihin, vakauteen, indentiteettiin, kehoon, karttoihin ja viivoihin.

Esillä olevat teokset yhdistävät ihmiskehon rakenteita ja tiekarttoja. Karttojen asettelu pohjautuu omaan historiaani ja kokemuksiini. Symboliarvojen sijasta kohdistan huomioni punaisiin, keltaisiin ja mustiin viivoihin – katuihin ja suoniin – jotka vaikuttavat osaltaan elämän jatkumiseen.

Liitän piirroksiini karttoja luodakseni ajatuksia ja kysymyksiä identiteetistä ja pysyväisyydestä. Karttojen historiallista merkitystä jatkaen tutkin, kuinka rajat ovat auttaneet luomaan illuusion kontrollista ja pysyvyydestä. Minulle karttojen visuaalisuus on yhtä tärkeää kuin niiden sisällöllinen merkitys tilasta ja omistamisesta.

Tervetuloa näyttelyyn

Anna Ruth