• Anna Uschanov: Jäljet, kuva Diego James
  • Anna Uschanov: Jäljet, esitys
  • Anna Uschanov: Jäljet, esitys
  • Anna Uschanov: Jäljet, esitys
  • Anna Uschanov: Jäljet, esitys
  • Anna Uschanov: Jäljet, kuva Diego James

Anna Uschanov

Jäljet

Huuto IV 7.1.-30.1.2022

Anna Uschanov
Jäljet
7.1.- 30.1.2022

Ihminen tekee erilaisia ja erimittaisia vierailuja metsään, usein sadonkorjuu mielessään. Toisinaan jälkeen jää kynnetty avohakkuu, toisinaan jälkeen jää vain ojanpientareen mutaan painautuneet saappaanjäljet. Toisinaan sadonkorjuun välineenä on metsäkone, toisinaan marjanpoimuri. Metsäkoneet vievät paikan mennessään, maisemaan ilmestyy uusi aukko. Avohakkuun terävä raja halkaisee metsän kahtia. Metsä kartalla kutistuu ja muuttuu palstoiksi jotka muodostavat samankaltaisen tilkkutäkin kuin pellot.

Jäljet on muistopuhe kadonneelle paikalle ja marjametsälle. Kadonnut metsä tuo tunnun lopullisuudesta, sillä kun metsä kaadetaan, sitä ei ehdi enää nähdä oman elämän aikana. Installaatio on rakennettu avohakkuulta kerätystä materiaalista ja havuvanerista. Materiaalien voi ajatella muodostavan jonkinlaisen yrityksen rakentaa metsä uudelleen, vaikka materian järjestys onkin toinen.

Vanha metsä ei taivu palvelemaan ihmisen sille asettamia mittareita hyödystä tai tehokkaaseen kasvuun lasketusta ajasta. Jos painaa kynnen tarpeeksi syvälle lahopuun pintaan, voi löytää kokonaisen uuden pienen mikroskooppisen yhteiskunnan joka pyörii omilla toimintaperiaatteillaan, linkittyen kuitenkin jollain tavalla ympärillä olevaan metsään. Metsä toimii elääkseen, sopeutuakseen, selvityäkseen ja ollakseen olemassa. Samaan tapaan ihminen tarvitsee taidetta: elääkseen, sopeutuakseen, selvityäkseen ja ollakseen olemassa.

Anna Uschanov (s.1985) on Helsingissä asuva taidemaalari ja nukketeatteritaiteilija. Hän on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta sekä Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta. Mittakaavalla leikittely, sen venyttäminen tai kutistaminen ovat hänelle olennainen osa työskentelyä. Erilaisten materiaalien tunnustelu, tutkiminen ja yhdistäminen luovat hänelle erilaisia maisemia ja materiaalisia kokonaisuuksia.

Teoksen äänisuunnittelu ja toteutus: Diego James

Installaation ympärille rakentuva esitys nähtävissä näyttelyn ajan seuraavina ajankohtina:

9.1 klo 15
16.1. klo 15
23.1. klo 15
30.1. klo 15

Esityksen kesto on n. 20 minuuttia ja esitys on maksuton. Paikkasi varmistaaksesi varaathan paikan lähettämällä sähköpostia : anna_uschanov(a)hotmail.com

Teoksen valmistumista ovat tukeneet : Aura of Puppets, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Taideyhdistys ja Taiteen Edistämiskeskus. Lämmin kiitos tuesta!

Yhteystiedot:
anna_uschanov(a)hotmail.com
www.annauschanov.com