• Annamaari Hyttinen: Soft rage, 60 x 80 cm, öljy kankaalle, 2023
  • Annamaari Hyttinen: Varjo, 47 x 38 cm, öljy kankaalle, 2023

Annamaari Hyttinen

Smaragdisilmä

Huuto II 26.10.-19.11.2023

Annamaari Hyttinen
Smaragdisilmä
26.10.-19.11.2023

Olen kääntynyt selin. Olen siirtynyt kokonaisesta palasiin. Olen hajottanut tapahtumat ja omakuvani useaan osaan ja aikaan. Haluan maalata itseni irrallaan, hajallaan, monessa osassa, monesta kulmasta samaan aikaan. Haluan löytää itsestäni osia mitä en muista. Jotain minkä olemassaolon olen unohtanut.

Maalausteni aiheet tulevat läheltä. Ne syntyvät jossain peilikuvan, kuvitellun, todellisuuteen perustuvan havainnon ja valokuvan välimaastossa. Maalaan käyttäen mallina itseäni tai kotini esineitä. Se on tapa jolla etsin, havainnoin ja jäsennän minuutta sekä ympäröivää tilaa. Hahmottelen ääriviivojani pitääkseni ne jotenkin hallinnassa. Minua kiinnostaa äkkiseltään aivan tavallisilta vaikuttavat ohimenevät arkiset hetket, jotka lähemmin tarkasteltuna ovat jollakin häiritsevällä tavalla virittyneitä. Huomioni kiinnittää se omituinen tunne, että kaikki ei ole kohdallaan. Haluan tutkia sitä samaa tunnetta maalaamalla – sitä, kun tuttu ja turvallinen muuttuukin oudoksi, epämiellyttäväksi tai häiriintyneeksi. Raja on toisinaan hiuksenhieno.

Annamaari Hyttinen (s.1990) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jonka pääasiallinen ilmaisumuoto on maalaus. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalauksen opetusalueelta vuonna 2022, ja suorittaa tällä hetkellä maisteriopintojaan.

Yhteystiedot
annamaari.hyttinen(a)gmail.com
https://annamaarihyttinen.wixsite.com/mysite