• Heli Kaskinen: After Shave, 2016 (datail)
  • Heli Kaskinen: After Shave, 2016
  • Heli Kaskinen: Sauron Shaking a Pom Poms, 2016

Heli Kaskinen

Attempts to Reverse Things

Pikkujätkä 25.5.-12.6.2016

Heli Kaskinen
Attempts to Reverse Things
25.5.–12.6.2016
Galleria Huuto Jätkäsaari – Pikkujätkä

“Se on kuin leikkiä menneisyyden kanssa.” Näin Heli Kaskinen (s. 1981) kuvailee teostensa syntyprosessia näyttelyssään Attempts to Reverse Things Galleria Huudon Pikkujätkässä. Teokset ovat taiteilijan yrityksiä katsoa muistojen toiselle puolelle ja panna ne toisenlaiseen perspektiiviin.

Kaskisen valokuvateoksissa vastakohdat kohtaavat ja erilaiset esineet ja ilmiöt altistuvat humoristiselle tarkastelulle. Näyttelyn nimen mukaisesti teokset ovat pyrkimyksiä käännökseen niin tekojen kuin ajatuksellisten suunnanmuutosten avulla. Samalla teokset paljastavat jokapäiväisen elämän kokemukset ulkopuoliselle tarkastelulle valokuvien sekä niissä olevien materiaalien ja objektien kautta.

Kaskinen opiskelee valokuvataidetta Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa sekä Aaltoyliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänen töitään on ollut esillä niin ulkomailla kuin myös useissa ryhmänäyttelyissä Suomessa. Attempts to Reverse Things on Kaskisen ensimmäinen yksityisnäyttely ja se on samalla hänen taiteen kandidaatin opinnäytteensä produktiivinen osa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmaan.