• Brains on Art: Kuvitteellisen tieteen museo
  • Valokone / Light Machine
  • Valokone / Light Machine
  • Kuvitteellisen Tieteen Museo
  • Kuvitteellisen Tieteen Museo

Brains on Art

Kuvitteellisen tieteen museo

Jätkä 1 22.4.-7.5.2017

Brains on Art:
Kuvitteellisen tieteen museo
Galleria Huuto Jätkäsaari, Jätkä 1
22.4.-7.5.2017

Kaikki Galleria Huudon näyttelyt ovat avoinna myös vappuaattona sunnuntaina 30.4. normaalien aukioloaikojen mukaan. Tervetuloa!

Tiedettä ja taidetta yhdistelevän Brains on Art -kollektiivin uusi näyttely Kuvitteellisen tieteen museo esittelee valikoiman interaktiivisia laitteita, jotka on rakennettu lasten ja nuorten piirtämien mielikuvituskoneiden pohjalta. Kollektiivi on rakentanut yleisön ihmeteltäviksi muun muassa Torakanliiskaimen, moniaistisen Karkki- ja sateenkaarikoneen sekä valoa imevän ja tuottavan Valokoneen.

Kuvitteellisen tieteen museo sai alkunsa kysymyksistä siitä, kenellä on oikeus kuvitella uutta tiedettä ja miten tieteeseen ja teknologiaan liittyvää luovuutta voitaisiin käsitellä taiteen keinoin.

Lasten luomien koneiden joukosta nousee esiin niin Pokemon Go:n suosio (mm. Pokemonpora), 3D-printterit erilaisine variaatioineen (sukupuuttoon kuolleita eläimiä DNA-kloonaava lehmä) ja lasten ja nuorten arjen ongelmiin kehitetyt ratkaisut, kuten Läksyntekijä ja Poikaystävän hankkimiskone. Myös kierrätys ja ekologiset kysymykset ovat olleet lasten mielessä koneita suunnitellessaan. Näyttelyä varten kollektiiville lähetettiin lähes 400 piirustusta 3-15-vuotiailta keksijöiltä. Ideat kerättiin avoimella haulla ja koko lähdemateriaali on esillä näyttelyssä.

Brains on Art – kollektiiviin kuuluvat taidekasvattaja Kasperi Mäki-Reinikka, kognitiotieteilijät Aleksander Alafuzoff ja Henri Kotkanen, sekä diplomi-insinööri Jari Torniainen. Näyttelyssä apuna ovat olleet myös muotoilijat Arto Kuusisto ja Mikko Akkola, sekä graafinen suunnittelija Annukka Mäkijärvi. Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto. Yhteistyössä: Candyking ja Automaatio- ja systeemitekniikan kilta.

Kuvitteellisen tieteen museo on vuonna 2010 perustetun Brains on Artin neljäs yksityisnäyttely. Kollektiivi on myös osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, kuten Mäntän kuvataideviikoille vuonna 2014. Ryhmän aivorunogeneraattori Brain Poetry oli samana vuonna esillä Frankfurtin kirjamessuilla Suomen paviljongissa.

Lisätietoja:
Kasperi Mäki-Reinikka
040-8203791
kasperi.maki-reinikka(a)aalto.fi
www.brainsonart.com