• Camilla Mihkelsoo: Glowing snakes
  • Camilla Mihkelsoo: Rocking horse rounds
  • Camilla Mihkelsoo: The kittens
  • Camilla Mihkelsoo: Winter
  • Camilla Mihkelsoo
  • Camilla Mihkelsoo: Seven lives
  • Camilla Mihkelsoo: Rednose

Camilla Mihkelsoo

Other lives

Huuto II 13.11.-18.12.2020

Camilla Mihkelsoo
Other lives
13.11.- 18.12.2020

Utställningsbesök enligt överenskommelse tills 18.12 vardagarna kl. 12-7. Ring eller mejla oss:
050 3955 255, eller galleria(a)galleriahuuto.net, eller ring dörrklockan på Eriksgatan.
Vi använder dörren vid Eriksgatan.

Lista över konstverken

Utgångspunkten för Camilla Mihkelsoos separatutställning Other lives är Mary Shelleys roman Frankenstein (1818), samt de tankar om spöken och att röra sig i tiden som boken väckt. Spöken uppfattas vanligen som metaforer för någonting som inte längre finns eller som hänt i det förflutna, men de kan också vara personliga förhoppningar, sorg eller hemligheter.

Barn och kvinnor har en betydande roll i utställningens verk. Gestalterna i målningarna tittar rakt mot betraktaren eller avsiktligen förbi för att undvika ögonkontakt. Det är som om de redan visste vad som förväntas av dem. Konstnären är i synnerhet intresserad av de avbildade gestalternas inre värld.

Utgångspunkten för några verk har varit gamla svartvita fotografier som konstnären hittat. De bortglömda personerna i fotografierna är som spöken från det förflutna. I målningen får de ett nytt liv.

Camilla Mihkelsoo (f.1978) bor och arbetar i Helsingfors och Italien. Hon blev bildkonstmagister från Konstuniversitetets bildkonstakademi år 2020. År 2014 utexaminerades hon från Fria Konstskolan. Mihkelsoos verk har visats i många separat- och grupputställningar i Finland. Hennes verk finns bland annat i Rovaniemi konstmuseums (Wihuris fond), Statens konstverkskommissions och Saastamoinenstiftelsens samlingar.

Utställningen har fått stöd av Centret för konstfrämjande.

camillamihkelsoo(a)gmail.com
www.camillamihkelsoo.com