• Chasing Waterfalls videostilli
  • (Owl) Mona Lisa's eye, videostilli
  • Posemeanocean videostilli
  • Sara Pathirane: Chasing Waterfalls

Sara Pathirane

Chasing Waterfalls

Pikkujätkä 22.4.-7.5.2017

Sara Pathirane
Chasing Waterfalls
Galleria Pikkujätkä
22.4. – 7.5.2017

Kaikki Galleria Huudon näyttelyt ovat avoinna myös vappuaattona sunnuntaina 30.4. normaalien aukioloaikojen mukaan. Tervetuloa!

Sara Pathiranen videoinstallaatiossa Chasing Waterfalls romantiikan aikakausi elää uutta aikaa selfiekulttuurissa. Valokuvan superaikakaudella ihminen asettuu taas kuvaan luonnon äärelle. Turistin esteettinen halu olla maisemassa sekä todistaa maisemaa fyysisellä läsnäolollaan rinnastuu performanssitaiteilijan läsnäoloon maisemassa. Molemmissa ihmisen ruumis kohtaa maiseman fiktiossa. Fiktio muuttuu luonnonvoimien kautta todeksi. Kuva on liian arvaamaton vangittavaksi, niin kuin valtameri täydenkuun aikaan. Vaarallinen selfie on vähällä pyyhkäistä kuvaajan mukanaan.

Vaikka ympäristömme on koko ajan kuvattavissa, maailma ei ole panopticon, aina nähtävissä, vaan pankrypticon, aina piiloutuva. Maailma on jäljet, joita seurata näkyvän luokse. Tämä pitää yllä kuvaamisen himoa, halua päästä perille kuvan taakse. Valokuvaaminen on aarteen etsintää, halua nähdä ei-nähty.

Chasing Waterfalls on kuvattu Balilla ja Sri Lankassa suosituissa valokuvauskohteissa.

Sara Pathirane (synt.1985) käsittelee usein maisemamaalauksen perinnettä nykyajassa sekä ihmisen läsnäolon tasoja ympäristössään. Hän viittaa varhaiseen elokuvaan ja käyttää elokuvista tuttuja luontokohteita kuvauspaikkoinaan. Pathirane työskentelee videon, esitysinstallaation ja maalaustaiteen keinoin.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta sekä VISEK.

Taidehistorioitsija Alina Belishkinan teksti The Near Side teoksesta Chasing Waterfalls

Lisätietoa:
sara.pathirane(a)gmail.com
p. 0440840043
Tapahtuma Facebookissa