• Collin Townsend Velkoff

Collin Townsend Velkoff

Sacred Simulations

Huuto I 26.10.-18.11.2018

Collin Townsend Velkoff
Sacred Simulations
26.10.–18.11.2018

Pyhäinpäivänä 3.11. ja isäinpäivänä 11.11. avoinna normaalisti klo 12-17.

Alkemistit etsivät viisasten kiveä, kun taas neurotieteilijät pyrkivät kartoittamaan ihmisen konnektomin digitaalisesti. Qin Shi Huang olisi kateellinen, jos tietäisi, että nämä uuden ajan kuolemattomuuden etsijät väistämättä löytävät elämän eliksiirin. Pian paratiisi on vain klikkauksen päässä. Sacred Simulations on spekulaatiota digitaalisen tietoisuuden psykologisista vaikutuksista ja tämän olemassaolon mahdollisista skenaarioista.

Aaveraaja viittaa psykologiseen ilmiöön, jossa amputaation läpikäynyt kokee voimakkaan aistiharhan ja uskoo amputoidun raajan olevan yhä paikallaan. Kun tietoisuutemme siirtyy virtuaaliselle tasolle, miten fyysisten kehojemme jäljet manifestoituvat? Havaintomme todellisuudesta perustuvat aisteihin. Mielemme hyödyntää aisteja liittääkseen meidät todellisuuteen, varmistaakseen olemassaolomme siellä. Kun synapseista tulee algoritmeja ja kytkös aineellisuuteen katkeaa, onko yksilö silti edelleen olemassa?

Tämä näyttely pureutuu ajatukseen post-sapiens-yhteiskunnasta ja tarkastelee aineettoman tietoisuuden mahdollisia seurauksia. Se on tarina ikivanhasta digitaalisesta olennosta, joka alkaa kokea aistiharhoja fyysisestä kehosta. Sen mielessä kummittelevat muistot aineellisesta maailmasta ja ihmisestä, joka se aikoinaan oli mutta jota se ei enää muista.

Collin Townsend Velkoff
cvelkoff(at)gmail.com
www.collinvelkoff.com