Dana Neilson

A Collection

Huuto III 24.5.-16.6.2019

Dana Neilson
A Collection
24.5. – 16.6.2019

A Collection on tutkimusten sarja, joka keskittyy materiaaliin, prosessiin ja matkan varrella kerättyihin asioihin. Inspiraation lähteenä ovat toimineet luonnonmaisema, keramiikan lasituksen alkuperä ja henkilökohtainen kiinnostus kivikokoelmiin. Osittain tämä projekti on tekijän yritys saada yhteys työvälineisiinsä.

Kolmenkymmenen päivän ajan taiteilija tutki ympäristöään ja keräsi materiaaleja työhönsä. Hän etsi niitä ympäröiviltä vuorilta ja laguunin ympäriltä. Hän löysi materiaaleja lojumasta siellä täällä. Näyttelyssä on esillä matkakarttoja, valokuvia ja osa tutkimustyötä.

Näyttelyssä tutustutaan keraamiseen materiaaliin alusta loppuun, kivien keräämisestä keraamisiin veistoksiin, ja mukana on myös materiaalitestejä ja löydettyjä esineitä. Näyttely kyseenalaistaa yleisen ajatuksen, jonka mukaan lopullinen teos on taiteellisen työn tärkein tai arvokkain osa ja korostaa prosessia yhtä merkittävänä. Näyttelyn työt on tehty taiteilijaresidenssissä Skaftfell-kuvataidekeskuksessa Islannissa.

Dana Neilson on Helsingissä asuva taiteilija. Hän on koulutukseltaan valokuvaaja mutta käyttää töissään myös keramiikkaa, kuvanveistoa ja videotaidetta. Yhdistävänä teemana hänen töissään on ihmisten suhde ympäristöönsä, ja yleensä mukana ovat myös kokemisen ja vaikuttamisen teemat. Tällä hetkellä hän on keskittynyt tarkastelemaan kysymystä siitä, mitä luonnollista on ihmisluonnossa sekä keramiikkaa aivan alusta pitäen. Neilson on valmistunut maisteriksi Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen ohjelmasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä näyttelyissä eri maissa.

Dana Neilson
dmeneilson(at)gmail.com
044 237 8733