• Selfie
  • Surujen sillalla
  • Girls Night Out
  • Levottomat
  • Not From Your Tribe
  • September
  • World Trough You

Emma Ainala

DE RASTLÖSA

Jätkä 1 14.2.-2.3.2014

EMMA AINALA
DE RASTLÖSA (målningar)
Galleria Huuto Busholmen 1
14.2.-2.3.2014

Livet är svårt

Det känns svårt att bo i min kropp. Det känns också otroligt tråkigt och frustrerande. Jag får inte tag på någonting eller så får jag inte tillräckligt uppmärksamhet av dig. Det enda jag får är frågan: “vad tänker du på”?
På ingenting, förstås. Det finns bara lösa trådar som snurrrar i skallen. Det är som det finns någon fiffig idé eller någon stor insikt men av någon orsak så har jag missat det. Det blir inga ord av det. Varför kan jag inte hitta den röda tråden eller bara vara säker på vad jag gör och att det betyder någonting. Jag tål inte mig själv. Jag vill bara begrava mig själv under marken.

Emma, vad handlar dina konstverk om?

Om ingenting, de är målningar. Eller de kan, till exempel, ”berätta” hur det är att vältra sig i självömkan med PMS-symptom när du befinner dig i en bottenlös avgrund och är för omogen att älska för att inget är någonsin tillräckligt för dig. Eller så är det inte alls om det. Kanske mina målningar handlar om längtan tillbaka till ett specifikt ögonblick eller det faktum att jag blir barnsligt lycklig hur “färger imiterar naturen eller är som naturen”.

Jag blir faktiskt förtjust och upphetsad av någonting sådant nästan varje dag, lol. Jag vet faktiskt inte vad POÄNGEN är med att sprida ut färg på en duk och bli upphetsad över några “känslor” och synliggöra oförklarliga visioner, kombinera falska levitationer, som finns på internet, med ett romantiskt landskap. Men jag kan inte hjälpa det. Om jag inte målar på det sätt jag gör kan jag inte behärska kaoset. Jag skulle sakna allt det vackra. Att måla är svårt men livet ännu svårare. Jag har det bra just nu eftersom den här hösten har varit mera att måla och mindre om livet.

Ytterligare information:
emma.ainala(at)gmail.com