• DEBT: IOU or They-O-Us?
  • Velkakonferenssi

Miten Islanti on selvinnyt velkaongelmastaan? Entä kuinka velka orjuuttaa meitä kaikkia?

13.-15.4. Helsingin yliopistossa järjestettävä velkakonferenssi tuo kiinnostavia vieraita Suomeen ja pureutuu erityisesti juuri vaalien alla hyvin ajankohtaiseen velkakysymykseen.

Konferenssia järjestää tutkijakollegiumissa vieraileva islantilainen Jane ja Aatos Erkko -professori Sigridur Thorgeirsdottir. Yhteistyökumppaneina muun muassa Perpetuum Mobile, Galleria Huuto, Islannin suurlähetystö ja kulttuuri-instituutteja.

Konferenssin koko ohjelma: http://www.helsinki.fi/collegium/events/debt/index.html

Osana Perpetuum Mobilen MOBILE TALKS -sarjaa varsinaisen tieteellisen konferenssin lisäksi järjestetään DEBT: IOU or THEY-O-Us? -paneelikeskustelu Galleria Huudossa keskiviikkona 15. huhtikuuta kello 19.00.

Paneelissa keskustelua alustaa muun muassa Maurizio Lazzarato, italialaissyntyinen, nykyään Ranskassa vaikuttava filosofi ja sosiologi. Lazzaratolta on vastikään suomennettu teos Velkaantunut ihminen, joka “tarjoaa paitsi terävän aikalais¬analyysin finanssivetoistuneesta taloudesta ja sen kriiseistä, myös filosofis-historiallisen tutkielman velkasuhteesta ja sen muovaamasta subjektista”. Mukana on myös Dmytri Kleiner Berliinistä, taiteilija ja tutkija, joka on perustajajäsen International Deptors” -puolueessa. Islannin tilannetta valottaa professsori Sigridur Thorgeirsdottir. Maailman politiikan professori Teivo Teivainen kommentoi puolestaan Suomen velkakeskustelua globaalista kontekstista käsin. Puheenjohtajina toimivat Marita Muukkonen ja Ivor Stodolsky Perpetuum Mobilesta.

Paneelikeskustelun päätteeksi esiintyy vankilasta hiljattain vapautunut marokkolainen hip-hop tähti El Haqued sekä Paleface. El Haqued on On the Move -residenssissä taiteilijoille, jotka tarvitsevat hengähdystaukoa oman maansa vaikeasta tilanteesta.

Tilaisuuden järjestää Perpetuum Mobile yhteistyössä Helsinki Collegiumin, Huuto Gallerian ja HIAPin kanssa.

Lisätietoja:

Maurizio Lazzarato
https://mitpress.mit.edu/authors/maurizio-lazzarato
Sigríður Þorgeirsdóttir
https://en.wikipedia.org/wiki/Sigríður_Þorgeirsdóttir
Teivo Teivainen
https://en.wikipedia.org/wiki/Teivo_Teivainen
Dmytri Kleiner
http://beautifultrouble.org/author/dmytrikleiner/
El Haqued
http://www.hiap.fi/artist/el-haqed
Paleface Official
https://www.facebook.com/PalefaceOfficial
Perpetuum Mobile – Marita Muukkonen and Ivor Stodolsky
http://www.re-aligned.net/contact
Galleria Huuto
www.galleriahuuto.net

Facebook: DEBT: IOU or They-O-Us?

DEBT: IOU or They-O-Us?