• Synnöve Rabb ja Marika Holm
  • Marika Holm
  • Synnöve Rabb, Position/ Asento / Position, video 2006

Marika Holm, Synnöve Rabb

Desire

Uudenmaankatu 6.12.-17.12.2006

Marika Holm, Synnöve Rabb
Desire
Galleria Huuto Uudenmaankatu
6.12.–17.12.2006

Näyttelyssä Desire Marika Holm ja Synnöve Rabb käsittelevät erästä selvästi luovaa prosessia, ihmisen tarvetta löytää merkitys näennäisesti merkityksettömässä. He tarkastelevat ihmisen pyrkimyksiä muuttaa elämä hengellisin keinoin jos ei kontrolloiduksi, niin ymmärrettäväksi.

Synnöve Rabbin videoinstallaatio Asento käsittelee sitä, miten ihminen suhtautuu ympäröivään maailmaan, ja miten tämä tulee ilmi erilaisissa asennoissa, joita käytetään hengellisissä yhteyksissä. Kristillisessä liturgiassa on tavallista käyttää kehonasentoja, joita ennen on käytetty alamaisen ja hallitsijan kanssakäymisessä, niin kuin käsien ristiminen on alentumisen merkki; kädet on “kahlittu”. Mystikolla on vastakkainen pyrkimys päästä irti kontaktistaan itseensä liikehtimällä rajusti, jotta universumin salaisuudet paljastuisivat.

Marika Holmin teema on tutkia maagisen ajattelun valtaa kuvan tekemisessä, ja taiteilijan asema ja problematiikka tässä prosessissa. Näyttely koostuu maalauksista, jotka on kiinnitetty toisiinsa, niin että vain ylimmän maalauksen pinta näkyy. Shamaanilaatikot on koristettu kullalla, höyhenillä, helmillä, porsliinilla ja muovilla. Taiteilijalle on tärkeä kysymys, minkä sisällön katsoja antaa maalauksille. Voiko taideteoksesta tulla talismani?

synnoverabb(at)yahoo.com 050 599 1422

ikaholm(at)yahoo.com 040 520 1133