• Eeva-Maria Haikala
  • Eeva-Maria Haikala
  • Eeva-Maria Haikala
  • Eeva-Maria Haikala
  • Eeva-Maria Haikala

Eeva-Mari Haikala

Eeva-Mari Haikala

Viiskulma 7.6.-18.6.2006

“What if you had a second chance with the one that got away?” kuuluu Before Sunset elokuvan keskeinen kysymys. Galleria Huudossa on esillä samanniminen videoteokseni. Elokuvassa kymmenen vuotta sitten tavanneet tyttö ja poika kohtaavat uudelleen Pariisissa. Minä kohtasin Pariisissa vuonna 1995 pojan, johon ihastuin. Tuosta pojasta jäi muistojen lisäksi jälkeen vain huulipunalla metrokartan reunaan kirjoitettu puhelinnumero. Keväällä 2005 palasin Pariisin kymmenen vuoden tauon jälkeen ja yritin tavoittaa kymmenen vuoden takaista ihastustani. Videoteokseni on tehty Before Sunset ja Before Sunrise elokuvien ja omien kokemusteni innoittamana.

Luxembourgin puistossa (ei liian kaunis malli) on video- ja ääni-installaatio, jonka juuret ovat Pariisin lisäksi Albert Edelfeltin maalauksessa Luxembourgin puistossa (1887). Yhtä paljon kuin maalaus, ovat teoksen inspiraation lähteinä olleet viime vuosien taide- ja kulttuurihistorialliset tutkimukset Edelfeltistä ja mietteeni siitä, kuka on historiankirjoituksen ja muotokuvan arvoinen.

Taiteellisen työskentelyni pääasiallisina välineinä ovat videoperformanssit ja videoinstallaatiot. Minua kiinnostaa mm. videoperformanssi kuvana, ja videon mahdollisuus sivuta pysähtyneen kuvan, maalauksen ja valokuvan, mahdollisuuksia.

Eeva-Mari Haikala

Näyttelyä tukee AVEK.

Lisätietoja & lehdistökuvia Eeva-Mari Haikala, p. + 358 40 5228874, tai eevamari(at)muu.fi