• Evankeliumi
  • Enkelit
  • Profetia
  • Profetia

Pauliina Jokela

Evankeliumi

Jätkä 2 29.3.-14.4.2013

Galleria Huuto Jätkäsaari 2

Pauliina Jokela
Evankeliumi
29.3.–14.4.2013

(Galleria Huuto Jätkäsaari on avoinna normaalisti koko pääsiäisen!)

Näyttelyn teoksia tehdessäni olen paneutunut muistumiin ja mielleyhtymiin; uskon, toivon ja rakkauden kokemuksiin sekä kunnioituksen ja pelon tunteeseen auktoriteettien edessä.
Päädyin pohtimaan ristiriitoja, joita usein ilmenee ihmisen sanojen ja tekojen välillä.
Myös näyttelyn nimi, Evankeliumi viittaa ristiriitaan. Minua kiinnostaa sanojen merkityksillä leikittely; kaksoismerkitykset ja mahdollisuus tulkintojen täydelliseen vastakohtaisuuteen. Sana Evankeliumi (kreikaksi εὐαγγέλιον, euangelion ) tarkoittaa alun perin hyvää sanomaa, ilouutista. Tämän näyttelyn evankeliumi kertoo kuitenkin lähinnä niistä emotionaalisista konflikteista, joita kohtaamme arkisella vaelluksellamme. Voivatko kaikkein puhtaimmat ja viattomimmatkin rakkauden muodot kätkeä sisäänsä arvottamista, ehdollistamista ja rakkauden määrän mittaamista? Voimmeko ylipäänsä ilmaista rakkautta toisillemme luomatta siihen tahtomattammekin jonkin asteisia ehtoja?

Pauliina Jokela (s.1975) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta Imatralta vuonna 2004 ja kuvataiteen maisteriksi Viron taideakatemiasta Tallinnasta vuonna 2012 erikoistumisalanaan kuvanveisto.

Lisätietoja:
pauliina.jokela(at)gmail.com
p: +358 504993938