• Frida Hultcrantz
  • Frida Hultcrantz
  • Frida Hultcrantz, Galleria Huuto 2020

Frida Hultcrantz

Cynosure

Huuto II 7.2.-1.3.2020

Frida Hultcrantz
Cynosure
7.2-1.3.2020

Att synas och höras— är det samma sak som att bli älskad?

Håller vi på att bli galna av önskan att bli accepterade så som vi är? Genom att göra oss så vackra och perfekta som möjligt hamnar vi längre och längre ifrån målet att bli älskade så som vi är. Innerst inne.

Min utställning Cynosure är något alldeles nytt för mig. Jag har tvingat mig själv att fokusera på det som är otryggt och osäkert för mig. Jag ville använda oljefärgen pä ett nonchalant och fysiskt tillvägagångssätt. Jag har alltid tidigare använt mig av andra medier, t.ex. fotografi, för att framställa mina målningar. För mig har det varit viktigt att gömma mig själv och mina tankar bakom motivet.
Den här gången ville jag avslöja min osäkerhet, våga ta risken att resultatet kunde misslyckas.

Cynosure betyder enligt uppslagsverk: Någon eller någonting som är så vackert och fulländat att det drar till sig all uppmärksamhet.
Jag använder det ordet med viss ironi. Jag har försökt se inåt, våga visa det fula, det sorgliga och det aggressiva i mig själv.

”Ibland önskar man ju att en va genomskinlig, annars tror ju alla att en är stark.” Citat ur Linn Bergstams messenger-chat med systern Frida Hultcrantz

Tack till Grönqvistska stipendiet

frida.hultcrantz(a)gmail.com
www.hultcrantz.com
040-5592505