• Frida Hultcrantz
  • Frida Hultcrantz
  • Frida Hultcrantz, Galleria Huuto 2020

Frida Hultcrantz

Cynosure

Huuto II 7.2.-1.3.2020

Frida Hultcrantz
Cynosure
7.2-1.3.2020

Näyn ja kuulun, olenko siis rakastettu?
Meidän halumme tulla hyväksytyiksi sellaisina kuin olemme saa meidät hulluuden partaalle. Tekeytymällä mahdollisimman kauniiksi ja täydellisiksi ajaudumme kauemmas ja kauemmas tavoitteestamme tulla rakastetuiksi sellaisina kuin olemme. Sisimmässämme.

Näyttelyssäni Cynosure astun tuntemattomalle maaperälle. Pakotin itseni keskittymään siihen minkä itsessäni koen turvattomaksi ja epävarmaksi. Halusin käyttää öljyvärejä välinpitämättömällä ja kouriintuntuvalla tavalla. Olen tähän asti aina käyttänyt muita apuja, kuten valokuvia, maalauksissani. On ollut tärkeää että olen päässyt itse ajatuksineni piiloon motiivin taakse.
Tällä kertaa halusin näyttää epävarmuuteni, ottaen tietoisen riskin että lopputulos saattaa epäonnistua.

Cynosure tarkoittaa sanakirjan mukaan: Jokin tai joku joka on niin täydellinen ja kaunis että se vangitsee kaikkien huomion. Käytän sanaa ironisesti. Olen yrittänyt kääntää katseen sisäänpäin, näyttää ruman, näyttää surullisen ja aggressiviisen itsessäni.

”Joskus sitä tahtoisi olla läpinäkyvä, muutenhan kaikki luulevat että sitä on vahva.” Sitaatti Linn Bergstamin ja hänen sisarensa Frida Hultcrantzin messenger-chatista.

Kiitos Grönqvistska stipendietille

frida.hultcrantz(a)gmail.com
www.hultcrantz.com
040-5592505