• Fusco & Fält ,The Wave in the Mind
  • Fusco & Fält
  • Fusco & Fält
  • Fusco & Fält

Emma Fält, Roberto Fusco

The Wave in the Mind

Huuto III 1.2.-25.2.2024

Roberto Fusco & Emma Fält
The Wave in the Mind
1.-25.2.2024

Roberto Fuscon ja Emma Fältin näyttely The Wave in the Mind jatkaa kaksikon työtä, jossa laskennalliset elementit sekä analoginen ja digitaalinen teknologia yhdistyvät perinteisiin piirustuksen ja taidegrafiikan tekniikoihin. He ovat tutkineet vedenpinnan ja hiekan fyysisiä ja ekspressiivisiä ominaisuuksia, ja uusimmassa The Wave in the Mind -installaatiossaan he tarkastelevat myrskyjä eri näkökulmista. Modernin sensoriteknologian avulla on saatu mitattuja tietoja vuonna 2004 koetun myrskyn simulointiin, kun taas laivapäiväkirjoista löydetyt subjektiiviset kuvaukset merenkäynnistä mahdollistivat vuoden 1934 myrskyn spekulatiivisen rekonstruktion.

Tilassa leijuvat tummat hahmot ovat veden liikkeiden aiheuttamien jälkien peitossa, mutta ne ovat hienovaraisempia ja hiljaisempia kuin valtavat aallot.

Näyttelyn äänimaisema koostuu eri materiaaleille piirtämisen äänistä sekä ihmisäänistä. Aaltoja seurataan aistillisten kehojemme avulla sen sijaan, että pelkistäen mitattaisiin ja laskettaisiin luonnonilmiöitä.

Roberto Fusco (s. 1980) on Helsingissä työskentelevä italialainen mediataiteilija. Hän työnsä ovat installaatioita ja audiovisuaalisista esityksiä, joissa hän yhdistelee materiaalisia ja digitaalisia elementtejä hybridimuodoiksi. Niissä teknologian kanssa käytävät neuvotteluprosessit tulevat näkyväksi ja maailman materiaalisuus kaikessa monimutkaisuudessaan ja arvaamattomuudessaan ylittää laskettavissa olevan rajat. Fuscon töitä on nähty useilla festivaaleilla (esim. Ars Pori 2022, audiovisuaalisen taiteen biennaali Aavistus Festival, ANTI-festivaali, Blooming, LUX Helsinki, Mäntän kuvataideviikot, Ars Electronica, VAFT, NIME, RIXC, FLUSSI, Currents New Media, Videoforma, Pixelache, AAVE, Borealis ja Plektrum) sekä lukuisissa gallerioissa, kuten Kuopion taidemuseossa, Ars Liberassa, Third Spacessa, Titanikissa, Galleria Rajatilassa, MUU-galleriassa, Science Galleryssa ja Eyebeamissä.

Emma Vilina Fält (s. 1983) on monialainen taiteilija, jonka työssä yhdistyvät piirros-, installaatio- ja performanssitaide sekä osallistavat työskentelytavat. Hän on erityisesti kiinnostunut live-toiminnasta, kontaktien luomisesta ja piirtämisen yhteisöllisyydestä. Häntä kiehtoo keho ja sen rajat ja mahdollisuudet luoda yhteyksiä maailmaan. Fält pyrkii laajentamaan ymmärrystä piirtämisestä ja tavoista esittää sitä. Hänen töitään on aiemmin ollut esillä Baltic Circle -festivaalilla, Mäntän kuvataideviikoilla, ANTI-festivaalilla, ITAK-näyttämöllä, M_ITÄ-biennaalissa, Kuopion taidemuseossa, MUU-galleriassa ja Third Spacessa. Hän toimii myös kansainvälisen Thinking through Drawing -tutkimusryhmän koordinaattorina.

Kiitos
Taiteen edistämiskeskus

Yhteystiedot
https://www.robertofusco.net/
https://emmafalt.net/