• Anna Estarriola
  • I am not here
  • Goddamn mind changer
  • Home theatre
  • I am a projection
  • All out
  • Nothing

Anna Estarriola

Goddamn Mind Changer

Uudenmaankatu 17.2.-4.3.2012

Anna Estarriola
Goddamn Mind Changer
17.2. – 4.3.2012
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Taiteilija: Anna Estarriola
Elektroniikka: Gregoire Rousseau
Esiintyjät: Anna Estarriola, Otto Korkalo, Anna Pöllänen, Arttu Polojärvi, Pälvi Salminen, Jukka Tarvainen
Tekninen asiantuntija: Arttu Polojärvi
Puutyöasiantuntija: Reino Polojärvi
Valaistusasiantuntija: Anna Pöllänen

Goddamn Mind Changer on installaatioiden muodostama luuppimainen draama. Se tapahtuu lavan kaltaisessa galleriassa, jonne olet tervetullut. Se on muuttuvien kuvien sarja, joukko liikkuvien artefaktien ja videoprojektioiden suorittamia metaforisia toimintoja.

Goddamn Mind Changer viittaa sekä yksilöllisiin että yhteisöllisiin ihmisolosuhteiden käsittelyn muotoihin. Installaatiosarjan avulla käsittelen surkeaa kritiikkiä, liioiteltua kunnianhimoa, sattumanvaraista valaistumista, merkityksettömyyttä, kaiken antamisen ja piilottamisen mekanismeja, sulautumisstrategioita, luonteen tyyneyttä ja läpinäkyvää aivomyrskyä. Näyttely koostuu muun muassa näyttelevistä ja tanssivista esiintyjistä, elektroniikasta ja moottoreista, tekokarvasta, sypresseistä, kankaista, valaisimista, papereista, tyynyistä, salaateista ja puusta.

Ihmiset ovat mielestäni sekä kiehtovia että häiritseviä. Liikkuvat kuvat, vartalot ja esineet ovat lumoavia ja hämmentäviä. On mielenkiintoista pohtia sitä, missä kaikkialla voi olla lava ja mitä kaikkea voi lavastaa.

Anna Estarriola on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Barcelonan yliopistosta vuonna 2004 sekä Kuvataideakatemiasta vuonna 2009. Lisäksi hän on opiskellut nykytanssia. Häntä kiinnostaa kuva- ja mediataiteen intuitiivinen vuorovaikutus muiden taidemuotojen ja erityisesti tanssin kanssa. Hänen työnsä käsittelevät usein todellisuuden havainnointia, tunteita sekä yksilön ja yhteisön käyttäytymistä ja kommunikaatiota. Estarriola on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2004 lähtien. Hänen töitään on ollut näytteillä sekä Suomessa että ulkomailla.

Näyttelyä ovat tukeneet Helsingin kaupunki, Taiteen keskustoimikunta ja Uudenmaan taidetoimikunta. Lisäksi Järvikylä on antanut käyttööni näyttelyssä nähtävät salaatit.

www.annaestarriola.com
anna.estarriola (at) gmail.com
Puh: +358440994414