• Greetings from Another Side
 • Maija Blåfield: Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan (If I Were Buried at a Street Corner) - HD video, 5:35 min, 2010
 • Mikko Kuorinki: Kesäparaati (Summer Parade) - HD, 2:32 min, 2010
 • Johanna Lecklin: Terapiaeläinsatu. Kohtauksia eräästä eläinavioliitosta. (Therapy Animal Story. Scenes from an Animal Marriage) - HD, 14:07 min, 2010
 • Miia Rinne: PORI-HELSINKI edit 2 - 35 mm filmi siirrettynä videolle (35 mm film transferred to video) 8:40 min, 2010

Johanna Lecklin, Maija Blåfield, Miia Rinne, Mikko Kuorinki, Niina Lehtonen Braun, Pasi Autio

GREETINGS FROM ANOTHER SIDE

Uudenmaankatu 5.10.-9.10.2011

Johanna Lecklin, Maija Blåfield, Miia Rinne, Mikko Kuorinki, Niina Lehtonen Braun, Pasi Autio
Greetings from Another Side
5.10. – 9.10.2011
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Greetings From Another Side kokoaa yhteen kuuden Galleria Huudon taiteilijan videoteoksia monimuotoiseksi kokonaisuudeksi. Teoksia yhdistää hiljainen huumori, sivustaseuraajan näkökulma ja lohdullinen melankolia. Näyttelykokonaisuuden on koonnut Maija Blåfield.

Pasi Autio: Soittorasia

Soittorasia -teoksessa nainen laulaa ja lausuu huoneessa näkyvien asioiden nimiä. Kuva kiertää 360 asteen näkymän huoneistossa. Naisen laulamat sanat ja puhe muodostavat musiikkiteoksen, jonka ruotsalainen säveltäjä/muusikko Jakob Norgren on säveltänyt. Äänenä Ive Riihimäki.

Pasi Autio (s. 1974, Vaasassa) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti videon ja valokuvan parissa. Hän tutkii töissään monimutkaisia prosesseja, jotka näyttävät yksinkertaisilta. Kuten paikallaan seisomista ja kävelyä.
pasiautio@hotmail.com

Maija Blåfield: Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan

Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan kertoo pienimuotoisesta toisinnäkemisestä, josta kauneuden kokeminen jokapäiväisessä elämässä usein muodostuu. Teos on kuvattu HIAP:in taiteilijaresidenssin aikana Frankfurt am Mainissa, jossa kadunkulman roskakasaan hylätty hautakivi muodostui lähtökohdaksi vieraan ympäristön tarkkailuun. Kaupunki näyttäytyy tyhjänä maisemana, jota tarkkaillaan kertojan ulkopuolisesta näkökulmasta. Siinä ympäristön arvojärjestys, tarkoituksenmukaisuus ja arkinen logiikka jäävät sivuun ja monumentit löytyvät takapihoilta. Kiitokset inspiraatiosta herra ja rouva Dreherille.

Maija Blåfieldin (s. 1973) dokumentaarisuutta hyödyntävät teokset käsittelevät todellisuuden tulkinnan ja kokemisen monia muotoja.
www.maijablafield.com

Miia Rinne: Pori-Helsinki

Pori-Helsinki on 35 mm filmille käsin maalattu elokuva. Se on värejä ja muotoja, joista syntyy illuusio ohikiitävästä maisemasta ja matkanteosta. Teos on sekoitus konkreettista ja psykologista matkantekoa, jossa mieli vaeltaa samanaikaisesti eri paikoissa ja ajoissa. Elokuva on nimetty tekijän synnyinkaupungin ja nykyisen kotikaupungin mukaan. Tapani Rinne ja Verneri Lumi ovat toteuttaneet teoksen äänimaailman.

Miia Rinne (s. 1973) asuu Helsingissä ja työskentelee liikkuvan kuvan ja installaatioiden parissa. Hänen teoksensa ovat usein kuin maisemia sisäisistä road movieista, mutta niiden taustalla välittyy myös ajatus koko universumista. Siinä kaikki liikkuvat.
www.miiarinne.com

Niina Lehtonen Braun: Postcards

Postcards sisältää 19 videopostikorttia tekijän elämän merkkihetkistä ja arkisista tilanteista. Tallennetut muistot ja lavastetut hetket on kuvattu kymmenen vuoden aikana Berliinissä, Wienissä, Helsingissä, Utsjoella, Baijerissa ja Suomen maaseudulla.

Niina Lehtonen Braun (s.1975) on Berliinissä asuva suomalaistaiteilija jonka tuotantoon kuuluu kollaaseja, installaatioita, videoita ja performansseja.
www.niina-lehtonen-braun.com

Mikko Kuorinki: Kesäparaati

Kesäparaati on kahden hengen paraati mökkitiellä. Se on jatko-osa Autumn Parade videolle vuodelta 2007.

Mikko Kuorinki (s. 1977 Rovaniemellä) asuu ja työskentelee Helsingissä. Teoksissaan hän tarkastelee olemassaolon, vieraantuneisuuden ja juurettomuuden kysymyksiä.
www.kuorinki.com

Johanna Lecklin: Terapiaeläinsatu. Kohtauksia eräästä eläinavioliitosta

Terapiaeläinsatu. Kohtauksia eräästä eläinavioliitosta. kertoo Pikkukissasta, joka meni vahingossa Suurisilmäisen Pöllön kanssa naimisiin. Tarina on kuin minkä tahansa epäonnistuneen avioliiton kuvaus, mutta päähenkilöinä seikkailevat animoidut pehmoeläimet.

Johanna Lecklinin (s. 1972) matkustaa Story Café –teoksensa kanssa keräämässä vierailijoiden kertomia tarinoita ja valmistaa näistä nauhoitetuista kertomuksista eri tavoin dramatisoituja videoita. Terapiaeläinsatu perustuu Ulla Salo-Pulliasen alkuperäiseen tarinaan, jonka hän kertoi Johanna Lecklinin Story Café -projektissa Galleria Huudossa vuonna 2006. Lecklin työskentelee liikkuvan kuvan ja valokuvan parissa.
www.johannalecklin.com