• HaluutsaTanssaMunKanssa2
  • HaluutsaTanssiaMunKanssa
  • HaluutsaTanssiaMunKanssa3
  • HaluutsaTanssiaMunKanssa4
  • HaluutsaTanssiaMunKanssa5

Anja Helminen

HALUUTSÄ TANSSIA MUN KANSSA?

Projektitila 1.6.-16.6.2013

Anja Helminen
HALUUTSÄ TANSSIA MUN KANSSA?
Galleria Huuto Jätkäsaari – Projektitila
1.6.–16.6.2013

Anja Helminen esittää Galleria Huudon Jätkäsaaren projektitilassa installaatio näyttelyn Haluutsä Tanssia Mun Kanssa? Installaatio koostuu valokuvista, kahdesta videosta ja yhden päivän tapahtumasta Speed Dating.
Videoista toinen on kuvattu Helsingissä ja toinen Tampereella. Videoissa esiintyy Tanssikaveri, joka kysyy kadulla vastaantulevilta miehiltä, josko he haluaisivat tanssia. Videoiden kuvaustilanne on performanssi, jossa kuvaaja seuraa taiteilijaa eli taideteosta maisemassa. Teoksissaan Helminen tutkii videoperformanssin ja liveperformanssin häilyvää rajakäsitettä. Näyttelyn valokuvissa Tanssikaveri esiintyy Vintage asuissa matkalla tansseihin. Valokuvat ovat jatkoa aikaisempaan valokuvasarjaan Vintage Catwalk, joka oli osa Helsinki Photography Biennial ohjelmistoa vuonna 2012 Galleria Huuto Uudenmaankadulla.
Installaatio näyttely huipentuu sunnuntaina 16.6.2013 klo 12-16 Speed Dating tapahtumaan, johon yleisö voi vapaasti osallistua. Speed Dating tapahtumassa Tanssikaveri on yleisön kanssa treffeillä. Treffit kestävät 5 minuuttia kerrallaan henkilöä kohti. Treffeillä yleisö voi kohdata Tanssikaverin livenä ja mahdollisesti löytää itselleen Tanssikaverin kesäksi 2013.
Tervetuloa!
Kuva-ja mediataiteilija Anja Helminen valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1999. Hän debytoi Nuorten Näyttelyssä Helsingin Taidehallissa vuonna 1995 ja on siitä lähtien osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Hän työskentelee videon ja valokuvan menetelmillä performatiivisesti niin että hän esiintyy kameran edessä, tehden itsestään taideteoksen kameralle. Galleria Huudon toiminnassa hän on ollut mukana vuodesta 2005 lähtien.

kotisivu: www.galleriahuuto.net/Anja_Helminen