• Linda Linko & Tiina Koivusalo: Harmonia, Entropia
  • Tiina Koivusalo: Aitutaki lores
  • Tiina Koivusalo: BaiadAbra lores
  • Linda Linko: Australia lores
  • Linda Linko: Costa lores
  • Linda Linko: Guate lores

Linda Linko, Tiina Koivusalo

Harmonia, Entropia

Jätkä 1 4.12.-21.12.2014

Tiina Koivusalo & Linda Linko
Harmonia, Entropia – kollaaseja, litografioita
Galleria Huuto Jätkäsaari 1
4.12.–21.12.2014

Itsenäisyyspäivänä 6.12. galleriamme ovat avoinna normaalisti klo 12-17.

’Harmonia, Entropia’ -näyttely koostuu Tiina Koivusalon ja Linda Linkon suurikokoisista töistä. Teokset ovat digitaalisia kollaaseja maailmanmatkoilta 2008-2013 kerätyistä materiaaleista.

Koivusalon harkitut ja niukkasävyiset teokset keskustelevat Linkon värikylläisten ja ekspressiivisten töiden kanssa. Näyttelyn teema ja lähtökohdat ovat molemmille samat, mutta heidän työtapansa ovat päinvastaiset. Koivusalo tutkii kohteiden perinpohjaista olemusta yksityiskohtaisesti ja Linko yhdistää satunnaisia elemettejä yhdeksi. Koivusalo pyrkii harmoniaan, Linko sen murtamiseen.
 
Tiina Koivusalo näkee maailman muotoina ja pintamateriaaleina. Näyttelyn teoksissa hän leikittelee materiaalivalinnoilla. Teoksissa on käytetty valokuvia vuorista, rannalle ajautuneesta levästä, paljaista kallioista, puiden kuivista oksista ja varisseista lehdistä. Kuvat ovat peräisin viidestätoista eri maasta, muunmuassa Madagaskarilta, Panamasta, Boliviasta ja Cookin saarilta. Valikoituneet kohteet ovat usein elottomia ja monet muodot ovat seurausta ihmisten aikaansaamista muutoksista, kuten eroosiosta luonnossa. Valmiissa kollaaseissa käytettyjen kuvien arkipäiväiset piirteet ovat hämärtyneet eikä valokuvamaisuus ole enää ilmeistä. Lopputuloksena syntyneet työt ovat unenomaisia maailmoja, jotka jättävät tilaa katsojan omalle tulkinnalle.

Tiina Koivusalo (s. 1981) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2013 ja on työskennellyt vuosikymmenen verran graafisen muotoilun, kuvituksen ja kuvataiteen välimaastossa. Hänen kollaasitekniikalla toteutettuja töitään on ollut aiemmin nähtävillä muunmuassa muotinäytöksessä osana Hirameki Design x Finland -tapahtumaa Japanissa vuonna 2010 sekä yksityisnäyttelyssä Sushibar-ravintolassa Helsingissä 2012.
Näyttelyä on tukenut Grafia ry. 

Linda Linkon ’Liput’ on sarja visuaalisesti tulkittuja muistijälkiä eri maista ja niiden erilaisista tunnelmista. Vietettyään viisi peräkkäistä talvea Väli-Amerikassa Linko on kääntänyt jokaisen maan kulttuurin värikkääksi kollaasisommitelmaksi, kuin muistilapuksi siitä, mikä ei käy ilmi valokuvista tai päiväkirjamerkinnöistä. Toistuvat muodot muistuttavat salakirjoitusta. Materiaaleina kollaaseissa on käytetty piirustuksia, mustemaalausten ja paperin palasia, tahroja, roskia ja suurenettuja yksityiskohtia filmivalokuvista. Linkon työt ovat kommentti syntyprosessista, joka on taiteilijalle luonteenomaisesti kaoottinen. Kollaaseista välittyy pyrkimys keskeneräisyyteen ja yltäkylläisyyteen. ’Valmiin’ käsitettä ei ole olemassa, on vain hetki, jolloin palaset loksahtavat paikoilleen. Näyttelyssä on lisäksi esillä Linkon litografiasarja ’Australia’.

Linda Linko (s. 1979) on helsinkiläinen taiteen ja kuvittamisen parissa työskentelevä graafinen muotoilija. Hänen kollaasitöitään on aiemmin ollut esillä muunmuassa Amsterdamin Felix Meritis -keskuksessa, sekä kansainvälisessä ’Pick Me Up’ -näyttelyssä Lontoossa vuonna 2014. Suomessa Linko on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, viimeisimpänä Designmuseon ’Don’t Shoot the Messenger’ 2013. Linko on palkittu uransa aikana usealla palkinnoilla, kuten kuvitus-kategorian pääpalkinnolla European Design Awardsissa 2014. Linko valmistui taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2005.

LISÄTIETOJA:

Tiina Koivusalo:
040 4117145
tiina(a)tiinakoivusalo.com
www.tiinakoivusalo.com


Linda Linko:
044 357 1235
lindalinko(a)gmail.com
www.lindalinko.com