• Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo

Ihana Havo

Rakkaus

Huuto I Huuto I 28.9.-21.10.2018

Ihana Havo
Rakkaus
28.9.-21.10.2018

Kaikkein parasta on kun hyvin nukutun yön jälkeen herää ja vetää verhot sivuun ja avaa ikkunan auki ulos luontoon ja kuulee miten joku ihana lintu laulaa ja se laulaa niin raikkaasti, kutenkuin se lauloi ihan ensimmäisenä kesäpäivänä, kun maailma alkoi. Tuo ääni täyttää minut rakkaudella ja niinpä syleilen maailmaa ikkunastani omalla pienellä laulullani: tviiit tviiit tviiiiiii-iiii-iiii-iiiiii-iiiiii-iiiiiiit, tviiiiit tviiiiiiii-iiit. Siinä laulaessani aivoni tuulettuvat ja usein minulle tulee niin ihana olo, että ihan hykertelen naurusta: haaa ha ha haaa, haaaaaaa-aaaaaaa-aa haa haaaah ahaa ha.
Sitten kun olen nauranut tarpeeksi ja rauhoittunut, huudan: kiitti pikku lintu, sä olet paras!

Mä olen kolmen vuoden päästä viiskyt ja mulla on ollut aina kaikki todella hienosti. Mulle ei ole koskaan tapahtunut mitää huonoa, kamalaa mitä ois tarvinu jäädä miettiin. Mun isät ja äidit on ollu todella hienoja ihmisiä ja entiset tyttöystävät toinen toistaan timanttisempi ja maailma on musta täydellinen, pallonmuotoinen ja valmis. Mulla ei ole mitään mustaa reikää rinnassa joka imisi mun mielen pohjattomuuteensa sillai, että taiteilijalla olisi jotain sanottavaa.
Mulla on vaan tämä rakkaus.


Ihana Havo on lahtelainen kuvataiteilija joka tykkää puristella kourassaan savea ja ottaa muottia ja valaa sitten siihen jotain värikästä. Kutenkuin tälläkin kertaa hän tuo mukanaan galleria Huutoon, mainion tunnelman lisäksi, värikylläisiä eläinveistoksia ja naisia matkalaukuissa, sekä vielä pienen palan kesää, egyptin kesää. Näyttelyn nimenä on Rakkaus ja sitä onkin mukava lähteä etsimään näyttelyn teoksista ja ehkä myös kyseenalaistamaan.

”rakkaus” on suus-i-alas, sssh…

Tukijat: Kauno ry

Ihana Havo
ihanahavo(at)gmail.com