• Mirka Raito: Orkidea
  • Mirka Raito: Matka
  • Mirka Raito: Kyyhky
  • Mirka Raito: Ilta
  • Mirka Raito: Irrallisia Asioita
  • Mirka Raito: Huomenna on kaikki toisin

Mirka Raito

Irrallisia Asioita

Pikkujätkä 11.3.-26.3.2017

Mirka Raito
Irrallisia Asioita
11.3. – 26.3.2017
Galleria Huuto Jätkäsaari – Pikkujätkä

Elämä on irrallisia asioita: irrallisia muistikuvia, irrallisia hetkiä, irrallisia ajatuksia, irrallisia suhteita, irrallisuuden tunnetta, yritystä löytää asioista niiden yhteys toisiinsa tai toivetta siitä, että tuntisi kuuluvansa johonkin. Konseptien ja kontekstin selvittelyä. ToDo-listoja, parittomia sukkia, kulkukissoja, irtaimistoa, jätettä, kotimaastaan paenneita tai itsensä kadottaneita ihmisiä. Irti arjesta irrottelua, irtisanomisia, puuttuvia palasia tai irtaantumista menneisyydestä saapuakseen tähän hetkeen.

Mirka Raiton ”Irrallisia Asioita“ näyttelykokonaisuus koostuu kollaaseista ja maalauksista, joihin hän on käyttänyt arkistoihinsa lojumaan ja odottamaan jääneitä löytökuvia, luonnoksia, keskeneräisiä teoksia ja valokuvia. Uudet teokset ovat saaneet alkusysäyksensä tarpeesta raivata, lajitella ja työstää kaikkea ensisilmäyksellä irrallista. Palasien toisiinsa yhdistelyssä ilman valtavaa tarinankerronnanviettiä tai pakkoa perustella asioiden toisiinsa liittämistä on mukana riemukasta leikkisyyttä ja meditatiivista toistoa. Mirka Raitoa kiinnostaa alitajunnan maailmojen kuvaaminen ja assosiaativinen työskentely.

Mirka Raito tarttuu kuva-aiheeseen silloin kun se kiehtoo ja häiritsee. Ehkä kuva herättää lapsuusmuiston, hellyyden tunteen, vihan tai toivon. Hänen kollaaseista löytyy monia päällekkäisiä kuvatasoja kuin väärin kootusta palapelistä. Kuvat kätkevät tai kertovat jostakin siitä poistetusta. Sirpaloituneiden kuvien sisälmyksistä katse keräilee maisemia, kasvoja, silmiä, kasveja, rakennelmia. Joskus työprosessista jää jäjelle vain ruudukko, viivoja tai luonnos ja olemme onnellisesti takaisin lähtöruudussa.

Lisätietoja:
mail(a)mirkaraito.com
www.mirkaraito.com
Irrallisia Asioita / Facebook