• Isabella Chydenius: Video game entrance
  • Isabella Chydenius, Installation view, Liminal Locations
  • Isabella Chydenius, video game entrance

Isabella Chydenius

It was all fun and games…

Huuto IV 11.5.-4.6.2023

Isabella Chydenius
It was all fun and games…
11.5.-4.6.2023 (suljettu helatorstaina 18.5.)

It was all fun and games… -näyttelyssä on esillä joukko teoksia, jotka liittyvät Chydeniuksen käynnissä olevaan työhön, jossa hän tutkii yöaikaan ja kaupunkien yökerhokulttuuriin liittyvää turvallisuutta ja turvattomuutta sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Näyttely koostuu videopelidemosta käsitteellisenä taideteoksena sekä valokuvista, joilla oli keskeinen rooli videopelidemon visuaalisten elementtien ja arkkitehtuurin rakentamisessa.

Videopelidemo Clubs of Night (2021) antaa kävijöille mahdollisuuden pelata neljällä eri hahmolla, jotka ovat kaikki liikkeellä yöaikaan eri syistä. Kukin hahmo sekaantuu erilaisiin tilanteisiin, mutta kaikilla on sama tavoite – päästä turvallisesti kotiin yökerhosta.

Valokuvat ovat video- ja valokuvateosten sarjasta Liminal Locations (2018–). Valokuviin on ikuistettu yksityiskohtia yökerhoista, ja niissä korostuvat valon ja pimeyden vastakohdat ja samalla myös yökerhojen vahva värimaailma.

Isabella Chydenius (s. 1988) on Berliinissä asuva ja työskentelevä monitaiteilija. Chydeniuksen teoksia on ollut esillä Helsingissä, Kööpenhaminassa, Berliinissä, Münchenissä, Lontoossa, Kapkaupungissa, Johannesburgissa ja Los Angelesissa sekä muissa kaupungeissa. Hän on saanut työskentelynsä tueksi paikallisia ja kansainvälisiä taiteilija-apurahoja.

Instagram: @isabellachydenius
www.isabellachydenius.com (keskeneräinen sivusto)

Clubs of Night on kehitetty yhteistyössä Morne Gouwsin, Academy of Digital Artsin ja Loud Rabbits Productionsin kanssa, ja siinä on käytetty Unity-pelimoottoria pelisuunnittelija Andrew Barclayn johdolla. Pelin kulku (playthrough) ja dialogit perustuvat kerättyihin ja henkilökohtaisiin kokemuksiin sekä Sibusiso Fantilta, Kim Windvogelilta, Tebogo Malebogolta ja Joshua Pearselta saatuihin tietoihin. Teos on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta.