• Isabella Chydenius: Video game entrance
  • Isabella Chydenius, Installation view, Liminal Locations
  • Isabella Chydenius, video game entrance

Isabella Chydenius

Det var bara en rolig lek…

Huuto IV 11.5.-4.6.2023

Isabella Chydenius
Det var bara en rolig lek…
11.5.-4.6.2023

På utställningen Det var bara en rolig lek… visas ett urval av verk från en helhet som grundar sig på Chydenius fortgående efterforskningar om nattlig (o)säkerhet, samhörighet och tillhörighet samt den urbana nattklubbskulturen. Utställningen består av ett konceptuellt verk som innefattar en dataspelsdemo samt fotografier som haft en central betydelse då bildvärlden och arkitekturen i demon utformats.

I dataspelsdemon Nattens klubbar (2021) kan besökaren spela fyra olika karaktärer som rör sig i natten av olika orsaker. Karaktärerna ingriper i olika situationer, och alla delar samma mål; att ta sig välbehållna hem från klubben.

Fotografierna som visas på utställningen hör till Liminala platser (2018–) som är en fortgående serie av video- och fotoverk. Fotografierna återger detaljer i klubbarna, framhäver kontrasten mellan ljus och mörker och är samtidigt en hyllning till klubbarnas starka färger.

Isabella Chydenius är en multidisciplinär konstnär som bor och arbetar i Berlin. Chydenius konst har visats internationellt bland annat i Helsingfors, Köpenhamn, Berlin, München, London, Kapstaden, Johannesburg och Los Angeles. Hon har beviljats lokala och internationella stipendier.

Instagram: @isabellachydenius
www.isabellachydenius.com (under uppbyggnad)

Nattens klubbar har gjorts i samarbete med Morne Gouws, The Academy of Digital Arts och Loud Rabbits Productions. Spelet gjordes med Unitys programvara under handledning av Andrew Barclay som är speldesignchef på både Unity och Loud Rabbits Productions. Genomspelningen och dialogen baserar sig på insamlade och personliga upplevelser och är skapade i samråd med Sibusiso Fanti, Kim Windvogel, Tebogo Malebogo och Joshua Pearse. Verket har förverkligats med stöd av Centret för konstfrämjande.