• Aalto ll
  • Aalto
  • Bilehile
  • Dagen efter
  • Jaana Valtari&Sini-Meri Hedberg

Jaana Valtari, Sini-Meri Hedberg

Juhlan viemää

Jätkä 2 12.7.-27.7.2014

Jaana Valtari ja Sini-Meri Hedberg
Juhlan viemää
Galleria Huuto Jätkäsaari 2
12.–27.7.2014

Juhlan viemää on kahden turkulaisen kuvataiteilijan yhteisnäyttely. Idea näyttelyyn lähti yhteisellä työhuoneella, kun taiteilijat huomasivat teostensa lähtökohtien olevan yllättävän samat. Valtari ja Hedberg työskentelevät nopeasti ja väri on kummallekin tärkeä elementti. Juhlan viemää -maalaukset kuvaavat elämän aaltoilevaa muotoa, nousu ja lasku vuorottelevat elävässä liikkeessä.

Jaana Valtari (s.1972) maalaa juhla-aiheisia miljöömuotokuvia, joissa hän tutkii ryhmän sisäistä dynamiikkaa, osattomuutta ja ulkopuolisuuden kokemusta. Juhlat toimivat elämän metaforana huippuineen ja laskuineen. Juhlan kliimaksissa on jo menetyksen maku. Ilta ei ole enää nuori. Suomalainen tapa juhlia on hedelmällinen maaperä maalauksille. Se tarjoaa sopivasti jännitteitä ja ristiriitoja. Maalausprosessissa Valtaria kiinnostaa avoimuus, mahdollisuudet, vapaus. ”Haluan, että teos hengittää ja on elävässä liikkeessä. On vaikeaa ja vaarallista tehdä teos täysin valmiiksi. Jos kaikki mahdollisuudet on käytetty, on jotain kuollut.”

Sini-Meri Hedbergin (s.1972) maalaustapa on nopea ja työstämisen alkuvaiheessa sattuma toimii innoittavana voimana. Hedberg rakentaa kuvaa värin ja liikkeen variaatioita tutkimalla. Prosessissa kankaalle syntyvät eleet kuljettavat maalausta kohti lopullista tulosta: ”Maalausteni tunnelmat vaihtuvat kuin aallot ikään. Välillä on tyrskyjä, toisinaan tyyntä. Työskentelyäni ohjaavat kysymykset itseni vaihtuvista minuuksista ja tunteisiin heittäytyvästä ihmisestä, tapahtumien ja ajan pyörteissä kamppailevasta yksilöstä. Aaltoliike ja sen vertautuvuus elämään itseensä on maalauskokonaisuuteni ydin.”

Jaana Valtari
p. 040-5582002
jaanavaltari.wordpress.com
Sini-Meri Hedberg
p. 040-8311228
www.sinimerihedberg.com