• Kaisa Huotari: Inorganic Memory, 2020, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 180x130cm
  • Kaisa Huotari: Inorganic Memory, 2020, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 180x130cm
  • Kaisa Huotari: Decomposing Self-Indulgence, 2020, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 120x165cm

Kaisa Huotari

Källor

Huuto III 5.3.-28.3.2021

Kaisa Huotari
Källor
5.-28.3.2021

I den här utställningens målningar kombinerar jag ett abstrakt bildspråk med föreställande bilder och gör collage på både målardukar och det omgivande rummets ytor. Bilderna har en neutral uppbyggnad men är sedan bearbetade, splittrade och nötta på samma sätt som människan förändrar naturen med sina händer. Som utgångspunkt använder jag konkreta upplevelser eller minnen som med tiden verkar ha blivit blekare. Ursprunget till de figurativa motiven är fotografier jag tagit som minne från olika miljöer där både naturens närvaro och människans spår är synliga.

Jag avbildar miljöns mångformighet med utgångspunkt i organiska processer som förmultning, växt, blomning och död. Resultatet är en kombination av helheter som påminner om livets sköra, unika och flyktiga karaktär. Bilderna kan också uppfattas som medvetandets sätt att bevara, gestalta och analysera saker visuellt med hjälp av olika fragment och narrativ.

Kaisa Huotari (f. 1994) är en bildkonstnär från Jyväskylä. Hon har utexaminerats från Nyslotts konstgymnasium och Kankaanpää konstskola. För tillfället studerar hon på magisterprogrammet för måleri vid Konstuniversitetets Bildkonstakademi. Hon har haft utställningar runt om i Finland och på hösten 2019 vann hon konsttävlingen Art of Basware.

kaisahuotari94(a)gmail.com
www.kaisahuotari.com

Utställningen stöds av Centret för konstfrämjande.