• Kaisa Huotari: Inorganic Memory, 2020, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 180x130cm
  • Kaisa Huotari: Intersection, 2021, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 112 x 96 cm
  • Kaisa Huotari: Decomposing Self-Indulgence, 2020, Öljyväri ja akryylikollaasi pellavalle, 120x165cm

Kaisa Huotari

Lähteet

Huuto III 5.3.-28.3.2021

Kaisa Huotari
Lähteet
5.-28.3.2021

Näyttelyn maalauksissa yhdistelen abstraktia muotokieltä ja esittävää kuvaa kollaasimaisesti kangaspohjalle sekä tilan rakenteisiin. Naturalistisesti rakennettua kuvaa on tekijän toimesta muokattu, pirstaloitu ja kulutettu samalla tavalla, miten ihminen ottaa luontoa ja muuttaa sitä käsissään. Pohjana toimii konkreettinen kokemus tai muisto, joka on kuin kulunut pois ajan saatossa. Figuratiivisten aiheiden alkuperä on valokuvissa, joita olen ottanut muistoiksi erilaisista ympäristöistä, missä ihmisen kädenjälki yhdessä luonnon läsnäolon kanssa on havaittavissa.

Ympäristön monimuotoisuutta kuvaan erilaisten orgaanisten prosessien pohjalta, kuten maatumisen, kasvun, kukoistuksen ja kuoleman kautta. Tuloksena on yhdistelmä kokonaisuuksia, joihin sisältyy muistutus elämän hauraudesta, ainutlaatuisuudesta sekä asioiden ohimenevyydestä. Kuvia voi tarkastella myös mielen tapana tallentaa, hahmottaa ja jäsentää asioita visuaalisesti erilaisten fragmenttien ja narratiivien kautta.

Kaisa Huotari (s. 1994) on Jyväskylästä lähtöisin oleva kuvataiteilija. Savonlinnan taidelukiosta ja Kankaanpään taidekoulusta valmistunut Huotari opiskelee tällä hetkellä Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa maalaustaiteen maisteriohjelmassa. Hän on järjestänyt näyttelyitä ympäri Suomea ja syksyllä 2019 hänet palkittiin Art of Basware -taidekisan voitolla.

kaisahuotari94(a)gmail.com
www.kaisahuotari.com

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.