• Karl Ketamo: Vallila 2, esinekooste, puiset merkkipaalut, 130 x 170 cm, 2023
  • Karl Ketamo: Kuninkaantammentie, esinekooste, puiset merkkipaalut, 175 x 225 cm, 2023
  • Karl Ketamo: Riistavuori, esinekooste, puiset merkkipaalut, 75 x 170 cm, 2023

Karl Ketamo

Jäähyväiset maisemalle

Huuto I 6.7.-30.7.2023

Karl Ketamo
Jäähyväiset maisemalle
6.-30.7.2023

Ihmisen elinpiirin tiivistyessä lähiympäristön ja kaupunkiluonnon merkitys korostuu. Kuitenkin kehityksen nimiin valjastetettu toiminta, kuten tiheä kaavoittaminen ja jatkuva uudisrakentaminen vähentävät luonnolle jäljelle jäänyttä tilaa edelleen. Pääkaupunkiseudulla nykyisten maankäyttösuunnitelmien toteutuessa lähiluonnon pinta-ala vähenee entisestään.

Monitaiteellinen näyttelykokonaisuus Jäähyväiset maisemalle -näyttely käsittelee edistyksen, luvallisuuden ja vandalismin määritelmiä suhteessa kaupunkikehitykseen. Näyttely ja siinä nähtävät teokset ovat jalostuneet uudisrakennus-, purku-, ja räjäytystyömaanäkymistä ja -materiaaleista; esimerkiksi Timber Harvesting -teossarjan esinekoosteet on valmistettu rakennustyömailla käytettävistä puisista merkkipaaluista. Näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosina 2020–2023.

Hiljainen Huuto!kauppa
Karl Ketamon näyttelyn aikana huutokaupataan kolme teosta. Huutokauppa järjestetään näyttelyn järjestämisestä syntyneiden kulujen kattamiseksi; osallistumalla huutokauppaan edistät uusien teoksien valmistumista.
Teosten lähtöhinta on 250 euroa ja pohjahinta 300 euroa.
Miten hiljainen huutokauppa toimii?
1. Saat Huudon henkilökunnalta oman anonyymin huutonumeron.
2. Lisää galleriasta löytyvään lomakkeeseen numerosi ja tarjouksesi (minimikorotus 20 €)
Voit tiedustella tilannetta ja tehdä tarjouksen myös lähettämällä viestin galleria Huutoon, puh. +358 50 395 5255

Karl Ketamo (s. Salo, 1987) on kuvataiteilija, joka työskentelee esimerkiksi valokuvan, kuvanveiston sekä installaation parissa. Ketamo on valmistunut taiteen kandidaatiksi Alankomaiden kuninkaallisesta taideakatemiasta (Haag, 2016) ja taiteen maisteriksi valokuvataiteen opinto-ohjelmasta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa vuonna 2020. Ketamon taiteellisen työskentelyn keskiössä on maiseman käsite, jonka kytköksiä hän tarkastelee esimerkiksi kaupunkikehityksen ja kansallisideologian viitekehyksissä.

Kiitos
Suomen taideyhdistys, Suomen kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.
Ystävät, perhe.

Yhteystiedot
karlk(a)karlketamo.com
www.karlketamo.com