• Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen

Katri Mononen

KATRI MONONEN

Viiskulma 30.8.-10.9.2006

Min utställning i Huuto Femkanten består av målningar som kombinerar akryl och oljefärg. Deras värld varierar från söt och rar till våldsam och kontrastfull. Jag är intresserad av de stunder då det bekanta och vardagliga blandas ihop med någonting främmande; skrämmande eller lustig. Mina verk berättar ofta om när- eller frånvaro och om den suddiga gränsen mellan dem. I måleriet är jag fascinerad av möjligheten att framställa överlappande tidsnivåer och världar som står i strid med varandra i en och samma målning. Bilderna föreställer öde platser, uppmärksamhetskrävande barn och en panda som har flytt upp i ett träd. Motiv- och färgvärlden i målningarna avviker från varandra men gemensamt för mina verk är en tät och skiktad stämning.

Alla mina verk i utställningen har målats under 2006, den största delen på sommaren. Den intensiva målningsprocessen och sommarens stekande hetta har satt sina spår i mina målningar. Även om det tycks snöa i många av mina målningar finns det sommarens brist på behärskning och den snabbt nalkande höstens vemodighet i dem. Ett landskap på en bordstablett i en kinesisk restaurang har överförts i smyg till min målning. Man orkar ju inte alltid laga mat på sommaren.

Utöver målningar som har ställts ut i Huuto gör jag installationer och collage. Jag avlade min examen vid Tammerfors yrkeshögskola på avdelningen för konst 2004 och fortsätter mina studier vid Konstindustriella högskolan i Helsingfors inom PALLAS-magisterprogram.

Välkommen till utställningen!

Information:
Katri Mononen
+358 44 5348651
katri.mononen(at)gmail.com
www.katrimononen.tk