• Konsta Huusko, Drainage Area, Galleria Huuto

Konsta Huusko

Valuma-alue

Huuto I 25.6.-18.7.2021

Konsta Huusko
Valuma-alue
25.6.-18.7.2021

Taiteilija on tavattavissa pe 25.6. klo 12-17.
Juhannuspäivänä, la 26.7. galleria on suljettu, mutta auki taas normaalisti su 27.6.

Käsittelen teoksissani maisemaa. Käsittelen maisemaa mm. pilkkoen, hiomalla ja maalaamalla. Törmäytän maalausten palasia ja löytömateriaaleja abstrakteiksi kuviksi joissa on elementtejä kuten padottua vettä, talousmetsämaisemaa, rakennuksia, suota ja koskematonta luontoa. Maalaus on minulle keino varastoida energiaa, jota matkantekeminen tai muunlainen ajelehtiminen tuottaa. Olen kiinnostunut erilaisista pintavaikutelmista, perspektiivillä leikittelystä sekä sattumanvaraisuudesta. Näitä yhdistelemällä kuvaan kuviteltuja maisemia ja epäpaikkoja.

Teokset ovat valmistuneet Kemijoen varrella vuosien 2020 – 2021 aikana. Elämä joen varrella on tuottanut kokemuksen, että ihmisen kontrolli luonnosta on totaalista ja tästä aiheutuva toiseuden tunne on taiteellista työtäni ajava voima. Kemijoki valjastettiin energiantuotantoon 1946, jonka jälkeen sen luontainen lohikalakanta ja siihen liittyvä ikivanha kulttuuri hävisivät.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Konsta Huusko (1982) on Rovaniemellä työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Aalto-yliopiston Visuaalisen kultuurin laitoksesta vuonna 2010. “Valuma-alue” on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä.

Konsta Huusko
konstahuusko.com
huuskonsta(a)gmail.com