• Leena Ylä-Lyly: The Great Wave
  • Leena Ylä-Lyly: The Widow
  • Leena Ylä-Lyly: Untitled

Leena Ylä-Lyly

13.11.-6.12.2020

Leena Ylä-Lyly
It Is What It Is
13.11.- 6.12.2020

Taiteilija on tavattavissa 14.11. klo 12-18 sekä 21.-22.11. klo 12-17.
Näyttelytilaan otetaan korkeintaan 50 henkilöä kerrallaan.

Hyväksy suru.

Hyväksy tuska.

Hyväksy yksinäisyys ja murjottu sydän.

Anna surun vyöryä yli kuin aalto. Yli, kunnes nousee taas uudestaan. Kaikki alati muuttuvaa.

Hengitä.

Hengitä.

Kaikki on tässä.

It Is What It Is sai alkunsa, kun jäin leskeksi kolme vuotta sitten. Aloin tarkastella surua. Huomasin, että suru on kuin aalto, aina liikkeessä, välillä voimakkaana, välillä vaimenneena. Koin, ettei muita vaihtoehtoja ole kuin antautua sille ja huomata, että siitä selviää. Kunnes aalto pyyhkäisee yli taas uudestaan. Suru ei kenties katoa koskaan, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Tämä kokemus on universaali, vaikkakin vaiettu. Suru ottaa aikansa, ja se kannetaan liian usein yksin. It is what it is käsittelee surua ja sen näkemistä ja hyväksymistä sellaisena kuin se on, siihen takertumatta, sitä arvottamatta.

Leena Ylä-Lyly (s. 1979) on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017. Ylä-Lylyn taiteellisen työn keskiössä ovat kuolema, tyhjyys ja hiljaisuus. Vaikutteet tulevat usein zenbuddhalaisuudesta ja niihin liittyvistä taiteista. Valokuvassa häntä kiinnostaa hiljaisuus ja sen sisällään pitämä liike.

Ylä-Lyly on osallistunut ryhmänäyttelyihin, sekä työskennellyt eri residensseissä Suomessa ja ulkomailla. It Is What It Is on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Juhani Keskisen kuolinpesä, Taiteen edistämiskeskus, Väinö Tannerin säätiö, Koneen Säätiö sekä Pariisin taiteilijakaupungin säätiö.

leena.yla.lyly(a)gmail.com
+358 40 7011221