• Konsta Huusko: Liikkeen palanen
  • Konsta Huusko: Liikkeen palanen
  • Konsta Huusko: Liikkeen palanen
  • Konsta Huusko: Liikkeen palanen

Konsta Huusko

Liikkeen palanen

Jätkä 1 22.10.-6.11.2016

Konsta Huusko
LIIKKEEN PALANEN
22.10. – 6.11.2016
Galleria Huuto Jätkäsaari, Jätkä 1

Maalaukseni ovat abstrakteja tilakuvaelmia, jotka kurkottavat kolmiulotteiseen esinemaailmaan poistumalla perinteisen maalauspohjan muodoista. Sattumanvaraisuus, kerrostuminen, laskostuminen ja perspektiivin vääristyminen ovat keinoja, joilla kuvaan matkantekemisen kokemusta. Usein kuvalliseen esitykseen sisältyy optinen solmukohta, joka asettaa sen välitilaan, liikkeeseen. Teokset ovat siis pysäytettyä liikettä, jäänteitä. Koetuista matkoista jää muistipalaisia, joita esineellistän näillä matkamuistoilla.

Liikun paljon polkupyörällä ja se on minulle myös kuvallista ajattelua. Etenevä tunne, poispäin tutusta ja turvallisesta, on pyöräretkeilijän koti. Siellä väliaikainen tienvarsimajoitus, matkan mukanaantuomat sattumukset ja oman kehon rajallisuuden alituinen läsnäolo muodostuvat tavaksi olla.

Toukokuussa 2016 toteutin pyöräretken entiselle kotikylälleni Pelsolle. Matka oli jäädä kesken tulehtuneiden akillesjänteiden vuoksi, mutta kohtaamieni ihmisten avuliaisuus ja kipulääkkeet saattoivat minut määränpäähäni. Perillä menin katsomaan vankila-alueella sijaitsevaa vanhaa kotitaloani, siitä oli jäljellä kasa kiviä. Sama kohtalo oli koitunut myös naapureiden taloille. Urheiluseuran talo, jossa me nuoret vietimme aikaamme, odottaa purkamista. Vierailin myös kuivatetun suon halki kulkevalla rautatien pätkällä, koska paikka on häilynyt muistikuvissani 20 vuotta.

Konsta Huusko (s. 1982 Sotkamo) on valmistunut Taiteen Maisteriksi Aalto-Yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta 2010. Hän asuu ja työskentelee Rovaniemellä. ”Liikkeen palanen” on Huuskon ensimmäinen yksityisnäyttely.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Lapin taidetoimikunta.

Lisätiedot ja pressikuvat:
Konsta Huusko 045-1217712
konsta.huusko(a)gmail.com