• Saara Piispa: Hibernation
  • Saara Piispa:  Lost World
  • Saara Piispa: Kuuntelija
  • Saara Piispa: At The Origin
  • Saara Piispa: Ylvan puutarhassa

Saara Piispa

Lost World

Uudenmaankatu 25.3.-12.4.2015

Saara Piispa
Lost World
Galleria Huuto Uudenmaankatu
25.3.-12.4.2015

Galleria Huuto Uudenmaankatu on avoinna pääsiäisenä 3.-5.4.2015 klo 12-17, maanantaina 6.4. suljettu.
Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 12.4.2015 klo 12.30

Maalausteni teemana on kadonneiden maailmojen kuvitteelliset maisemat: unohdetut vihreät laaksot, villiintyneet puutarhat ja pihapolut, ikimetsien tähtiin asti kasvavat puut.

Näiden maailmojen asukkailla on jalat maassa ja katse taivaankappaleiden liikkeissä. He ovat kotonaan lintujen, puiden ja vuorten keskellä, kaukana kaupungeista.Teokseni ovat löytöretkiä ajattomiin maisemiin, joissa tärkeää on vuoden kierto, ilmansuunnat, ihmisen ja ympäristön tasapaino.

Maalaukset syntyvät hitaasti. Niitä edeltää rauhallinen tarkkailu, elokuvien ja kirjojen katselu, lyhyet matkat sekä pyrkiminen käsitykseen elämän ja planeetan mittasuhteista. Maalausprosessi on nurinkurista arkeologiaa tyhjälle kankaalle, jolle kerros kerrokselta muodostuu tarinoita vesiliukoisen maalin läpikuultavien pintojen ja tahmean öljyvärin avulla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus / Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta. Kiitos Svenska Kulturfondenille työskentelyni tukemisesta.

Saara Piispan (s.1985) maalauksia on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, viimeisimpänä Kunsthal Charlottenborgin Kevätnäyttely Kööpenhaminassa 2015. Yksityisnäyttelyitä Piispalla on ollut viime vuosina mm. Porvoon Taidehallilla 2014 ja tm-galleriassa 2013. Piispa on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2008, ja hän asuu ja työskentelee Porvoossa.

Taiteilijatapaaminen 12.4.2015 klo 12.30

Kuvataiteilija Saara Piispa esittelee näyttelynsä sen viimeisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 12.4. kello 12.30.

Öljy- ja akryylimaalauksista koostuva näyttely esittelee Saara Piispan tuotantoa viime vuosilta. Värikylläiset maalaukset vievät löytöretkelle ajattomiin maisemiin, joissa ihmisen ja ympäristön välillä vallitsee herkkä tasapaino.

Tapaamisessa Piispa avaa luonto- ja ihmisaiheisten maalausten taustalla piileviä tarinoita sekä kertoo työskentelystään: taiteilija paljastaa mm. mitä tapahtui Vaasassa vuonna 1990 ja miksi mustalla muumiolla on siniset silmät.

Tapahtumassa kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Saara Piispa
piispa(a)saarapiispa.com
040-5246654