• Saara Piispa: Hibernation
  • Saara Piispa:  Lost World
  • Saara Piispa: Kuuntelija
  • Saara Piispa: At The Origin
  • Saara Piispa: Ylvan puutarhassa

Saara Piispa

Lost World

Uudenmaankatu 25.3.-12.4.2015

Saara Piispa
Lost World
Galleria Huuto Uudenmaankatu
25.3.-12.4.2015

Galleria Huuto Nylandsgatan har öppet under påsken 3.-5.4.2015 kl. 12-17, på måndagen 6.4. stängt.
Konstnärsmöte söndagen 12.4.2015 kl. 12.30

Teman för mina målningar är fiktiva landskap i förlorade världar: bortglömda gröna dalar, förvildade trädgårdar och gårdsstigar, träd i urskogen som växer upp ända till stjärnorna.

Invånarna i de här världarna står med fötterna på jorden och med blicken fäst vid himlakropparnas rörelser. De känner sig hemma mitt bland fåglarna, träden och bergen, långt från städerna. Mina verk är upptäcktsresor i tidlösa landskap där det viktiga är årscykeln, väderstrecken, människans och miljöns jämvikt.

Målningarna kommer till i långsam takt. De föregås av ett lugnt betraktande, tittande på film och bläddrande i böcker, korta resor samt en strävan att förstå livets och planeternas proportioner. Målningsprocesssen är bakvänd arkeologi på tom duk, där berättelser uppstår lager på lager genom vattenlöslig färg på transparenta ytor och kluddig oljefärg.

Utställningen har fått understöd av Centret för konstfrämjande/Statens visuella konstkommission. Tack även till Svenska Kulturfonden som understött mitt arbete.

Saara Piispas (f.1985) målningar har visats på flera samutställningar i Finland och utomlands. senast Vårutställningen i Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn år 2015. De senaste åren har Piispa haft separatutställningar bland annat i Borgå konsthall år 2014 och tm-galleriet år 2013. Piispa är utexaminerad bildkonstnär från Tammerfors yrkeshögskola år 2008 och hon bor och arbetar i Borgå.

Ytterligare information:
Saara Piispa
piispa(a)saarapiispa.com
040-5246654