• Mammu & Pasi Rauhala: Love Never Fails
  • Mammu & Pasi Rauhala: Love Never Fails
  • Mammu & Pasi Rauhala: Love Never Fails
  • Mammu & Pasi Rauhala: Love Never Fails

Mammu Rauhala, Pasi Rauhala

Love Never Fails

Jätkä 2 3.12.-18.12.2016

Mammu ja Pasi Rauhala
Love Never Fails
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 2
3.12.–18.12.2016

Galleria Huuto Jätkäsaari on avoinna itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 klo 12-17.

Ajan kuluessa arjen rutiinit ja käyttäytymismallit muuttuvat turvallisiksi toimintatavoiksi. Vuodesta toiseen luemme samaa lehteä aamuisin samassa asennossa. Ruokailemme, riitelemme, loukkaannumme ja nauramme tutun kaavan mukaan. Vaikka olemme keskenämme hyvin erilaisia, meissä on myös paljon samaa. Jaamme samoja arvoja ja asenteita. Joskus oman ja toisen mielipiteen eroa on vaikea hahmottaa. Ajattelenko itse näin, vai onko suhde toiseen muokannut mielipiteitäni, muokannut minua. Muualla saatan käyttäytyä toisin. Pitkässä parisuhteessa sinun ja minun raja liudentuu, syntyykö ikään kuin uusi henkilö, Me?

Rauhalat hyödyntävät teoksissaan suomalaiseen häätraditioon liittyvää symboliikkaa. Näyttelyn nimi Love Never Fails viittaa raamatun korinttolaiskirjeeseen, tekstiin joka usein luetaan häissä. Sillä viitataan rakkauden pysyvyyteen, rakkauteen joka on aina olemassa. Ihmisten välinen rakkaus kuitenkin tuntuu olevan vajavaista, joskus katoavaakin. Sen hengissä pitämiseksi on tehtävä lujasti töitä. Mikä kaikki sitten on rakkautta ja mikä turvallista tottumista? Onko rakkautta se, että luotamme tähän uuteen henkilöön, Meihin silloin kun omat rajat tuntuvat hälvenevän ja silloin kun olemme kaikkein kauimpana toisistamme.

Love Never Fails on osa laajaa Kaiken se kestää kokonaisuutta, jonka parissa Rauhalat ovat työskennelleet vuodesta 2013. Kaiken se kestää dokumentoi arkea ja vanhan talon remonttia hääasuissa. Se sisältää erilaisia video- ja valokuvasarjoja, installointeja sekä performansseja ja niiden taltiointeja. Erilaisia kattauksia kokonaisuudesta on ollut aiemmin esillä Paikkari Performance -festivaaleilla 2013, Forum Boxissa 2014, Riga Art Spacessa Latviassa 2016 ja Galleria Lapinlahdessa 2016.

Pasi Rauhala on tilalähtöinen monimediataiteilija, jonka teokset ovat usein tilallisia ja syntyvät vasta katsojan läsnäolosta erilaisin sensorein ja nykytekniikkaa hyödyntäen. Pasi on valmistunut maisteriksi Kuvataideakatemian Tila-aikataiteen osastolta 2009 ja Taideteollisesta korkeakoulusta valokuvataiteen osastolta 2012. Viime aikoina materiaaleina ovat olleet tila, readymade esineet, video, valokuva, installaatio ja performanssi.

Mammu Rauhala on Metropoliasta 2014 valmistunut esittävän taiteen ammattilainen. Hänellä on laaja-alainen kokemus ihmisten parissa työskentelystä sosiaalialalla, joka tuo hänen taiteeseensa omaleimaisuutta ja yhteiskuntakritiikkiä. Sekä itsenäisesti, että Parasta Ennen -ryhmän jäsenenä Mammu Rauhala tekee esitys- ja performanssitaidetta sekä kaupunkitaidetta.

Yhteystiedot:
Mammu Rauhala, www.mammu.fi , mammu(at)mammu.fi, p. 0442605234
Pasi Rauhala, www.pasirauhala.fi, pasi(at)pasirauhala.fi, p. 0456705236