• pasi-sleeping-myllymaki-jatkuu

AV-arkin luentosarja: Mediataide haltuun! käynnistyy lokakuussa.

Galleria Huudossa luentosarjan ensimmäinen osa:

14.10.2019 klo 17.00 Mediataiteen historia / Galleria Huudossa + klo 19 suomalaisen mediataiteen klassikot -näytös Orionissa
Luennoitsija: kuraattori Perttu Rastas

Videotaiteen 80-luku johti 90-luvun mediataiteeseen. Mutta kaikella sillä oli jo historiansa ja taatusti sillä on tulevaisuutensa. Perttu Rastas valottaa esityksessään joitain muistoja elektronisen taiteen juurtumisesta maahamme ja pohtii, onko nykyinen lokero sille sopiva.

Perttu Rastas on suomalaisella video- ja mediataiteen kentällä yli 30 vuotta toiminut kuraattori, tuottaja ja tapahtumien organisoija sekä asiantuntija. Hän työskenteli Kansallisgallerian nykytaiteen museo Kiasman intendenttinä ja Kansallisgallerian kuvaamon kuvaamopalvelupäällikkönä ja erikoissuunnittelijana 1996–2016.

Luennon jälkeen AV-arkki esittää Cinema Orionissa klo 19 näytöksen ”Kineettisiä ja maanalaisia kuvia: suomalaisen mediataiteen klassikot”. Näytös toteutettu yhteistyössä nykytaiteen museo Kiasman kanssa.

Luentosarja: Mediataide haltuun!
Mitä mediataide on ja miten sitä myydään

Syksyllä 2019 gallerioilla ja muilla nykytaidekentän toimijoilla on mahdollisuus osallistua suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin järjestämään luentosarjaan mediataiteen sisällöistä ja käytännöistä. Luennoille on vapaa pääsy ja niillä käsitellään mediataiteen myynnin ja esittämisen kannalta olennaisia asioita kuten installoinnin, konservoinnin ja arkistoinnin kysymyksiä mutta myös taiteenlajin historiaa ja nykypäivää. Puhujina on niin kotimaisia kuin kansainvälisiä mediataiteen kovia ammattilaisia.

Mediataiteen historiaa ja nykypäivää käsittelevien luentojen jälkeen aihetta syvennetään teemanäytöksillä Cinema Orionissa.

Aikataulu:

14.10. klo 17.00 Mediataiteen historia
Galleria Huuto + näytös klo 19 / Cinema Orion

22.10. klo 17.30 Mediataiteen installointi
Galleria KOHTA

4.11. klo 17.00 Mediataiteen nykypäivä
Helsinki Contemporary + näytös klo 19 / Cinema Orion

18.11. klo 15.00 Mediataiteen konservointi / Galleria Forum Box

Lisätietoja AV-arkin sivuilta.

[:]