• Maija Laurinen

Maija Laurinen

23.11.-16.12.2018

Maija Laurinen
What Do We See When We See Dark Things?
23.11. – 16.12.2018

Pure light and pure darkness are two voids which are the same thing.
– G.W.F. Hegel

En voi kuvata sinulle täydellistä pimeyttä, sillä vaikka katsot mustaa valokuvaa, jonka otin pimeydestä, näet silti kuvan pinnasta heijastuvan valon. Mutta kun katsot kuvaa, tai kun luet näitä sanoja, et näe niitä sellaisina kuin ne ovat vaan sellaisina kuin ne olivat. Kuin ne olivat hetkenä, jolloin valo lähti kulkemaan niistä luoksesi.

Näyttelyssä What Do We See When We See Dark Things? Maija Laurinen asettaa kysymyksiä ajasta ja muutoksesta, pimeydestä ja hiljaisuudesta, poissaolevasta ja hetken pakenevasta luonteesta.

Maija Laurinen (s. 1978) on kuvataiteilija, jota kiinnostavat vaikeasti havainnoitavat, epäsuorasti käsiteltävissä olevat ja ihmiselle usein saavuttamattomat ilmiöt ja rajat. Hän käyttää työssään niin liikkuvaa kuvaa kuin valokuvaa, mutta myös valoa ja tekstiä. Laurinen on opiskellut sekä elokuvausta että valokuvausta ja on valmistunut taiteen maisteriksi Slovakian kuvataideakatemiasta, missä hän on tällä hetkellä tohtorikoulutettavana. Hänen töitään on ollut esillä kansainvälisesti useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Galleria Huudon näyttely What Do We See When We See Dark Things? on esillä ensimmäistä kertaa.