• Pia Männikkö: Maisemakone
  • Pia Männikkö: Maisemakone
  • Pia Männikkö: Maisemakone

Pia Männikkö

Maisemakone

Jätkä 2 22.10.-6.11. 2016

Pia Männikkö
Maisemakone
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 2
22.10. – 6.11.2016.

Työskentelyni lähtökohta on usein ihmiskehon liike ja ulottuvuudet. Olen kiinnostunut ihmisen henkilökohtaisesta tilasta ja siitä, kuinka havainnoimme ympäristöämme. Myös luonnon ilmiöt ja vaihtelevat mittakaavat inspiroivat minua. Keskeistä työskentelyprosessissani on ajan kulun tallentaminen, sekä teosten kasvu ja muutos. Kehollinen yhteys katsojan ja teosteni välillä on minulle tärkeää.

Maisemakone on sukua teatterin vaakasuoraan pyörivälle taustafondille ja varhaisen animaatioelokuvan taustakuvalle, jossa sama maisema toistuu aina uudelleen. Alati eteenpäin kulkeva Maisemakone tavoittelee eräänlaista epäpaikkaa, tilaa, joka voisi yhtä hyvin olla missä päin maailmaa tahansa.

Pia Männikkö valmistui vuonna 2010 taiteen kandidaatiksi The Glasgow School of Artin kuvanveiston ja ympäristötaiteen osastolta, ja vuonna 2014 taiteen maisteriksi Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta. Männikön materiaalit ja välineet ovat monimuotoisia arkipäiväisistä esineistä, tekstiilistä ja savesta valokuvaan ja videoon. Hänen veistoksiaan ja installaatioitaan on ollut näyttelyissä ja taidetapahtumissa Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla, Örebron OpenART -biennaalissa, Rovaniemen ja Lahden taidemuseoissa, Armory Galleryssä Sydneyssä, ja The Royal Scottish Academyssa Edinburghissa.

Kiitos tuesta: Taiteen edistämiskeskus

Lisätietoja:
Pia Männikkö
0405222543
piamannikko.com