• Maria Stereon Rokokoo: Tuoli, 2017, 85cm x 45cm, posliini -ja keramiikkaesineet, asennusliima (kuva: Leena Ylä-Lyly)
  • Maria Stereon Rokokoo: Lähde, 2017, 35cm x 25cm, posliini -ja keramiikkaesineet, muovi, asennusliima (kuva: Leena Ylä-Lyly)
  • Maria Stereon Rokokoo (kuva: Leena Ylä-Lyly)
  • Maria Stereon Rokokoo: Pöytä, 2017, Posliini- ja keramiikkaesineet, asennusliima, puu, 90cm x 55cm (kuva: Leena Ylä-Lyly)
  • Maria Stereon Rokokoo: Kynttelikkö, 2017, 75cm x 110cm x 30cm (kuva: Leena Ylä-Lyly)
  • Maria Stereon Rokokoo: Tuoli, yksityiskohta (kuva: Leena Ylä-Lyly)

Maria Stereo

Maria Stereon Rokokoo

Jätkä 1 5.5.-27.5.2018

Maria Stereon Rokokoo
Galleria Huuto, Jätkäsaari, Jätkä 1
5. – 27.5. 2018

Galleria Huuto on avoinna myös helatorstaina 10.5.2018 normaalien aukioloaikojen mukaan. Tervetuloa!

Tervetuloa minimalistiseen, mutta ah niin runsaseleiseen köyhän naisen Versailles-palatsiini.

Rakennan veistoksia rikotuista posliini- ja keramiikkaesineistä. Veistotekniikka on hajottamista, uudelleen kokoamista, sommittelua, muotojen luomista sekä struktuurien ja värien yhdistelyä. Mosaiikkimaista työskentelyä. Posliiniset kissa-, koira- ja ihmisfiguurit rikkoontuvat vasarani alla arvaamattomiin säpäleihin. Kootessa ne saavat uuden persoonan ja päätyvät yllättäviin tilanteisiin. Löydän posliini- ja keramiikkaesineissä vahvasti myös omaa lapsuuttani, ajankuvaa ja 80-luvun tyttöyttä. On olemassa pieni minä, joka vaatii hajottamista rakentuakseen rohkeampana muotona uudelleen.

Hienosteleva muoti-ilmiö posliinista tuli Euroopassa rokokoon aikaan, jolloin ihmiset halusivat sisustaa tällä hauraalla, kiiltävällä ja elegantilla materiaalilla kotejaan. Nyt kaksituhattakymmenluvulla posliini on arvotonta krääsää, joka rönsyilee hylättynä kirpputorien myyntipöydissä pilkkahintaan. Pidän myös ajatuksesta käyttää taiteeni elementtinä käyttökelvotonta, ja jo maailmassa olemassa olevaa materiaa.

1700-luvun alkupuolella rokokoo-tyylisuunnan yksi tunnusomainen piirre oli pyrkiä järjestelmälliseen epäsymmetriaan. Pyrkimys kuulostaa omalta, sattumanvaraiselta työskentelyltäni. Muun muassa näistä elementeistä syntyy Maria Stereon Rokokoo.

Maria Stereo (s.1979) on sahalahtelainen kuvataiteilija, joka toteuttaa taiteensa kautta omaa käsitystään estetiikasta.

Yhteydenotot:
Maria Stereo
Puh. 040-736 9497
mariastereo(at)gmail.com