• Mark & Potta: Näkijä, Seer, 2020
  • Mark & Potta: Vaiheet,Chapters, 2022
  • Mark & Potta: Juuret, Roots, 2020
  • Mark & Potta: sarjasta Herbarium, 2020-21

Mark & Potta

Herbarium – korona-ajan kasvio

Huuto II 31.8.-24.9.2023

Mark & Potta
Herbarium – korona-ajan kasvio
31.8.-24.9.2023

Herbarium – korona-ajan kasvio, on vuosina 2020-21 toteuttamani teossarja, joka koostuu ommelluista reliefeistä ja kollaaseista. Galleria Huudon näyttelyssä teokset ovat esillä tarramateriaaliin yhdistettynä. Maalattujen tarrasuikaleiden avulla teokset kasvavat yli rajojensa ja esittelevät samalla idean, joka yhdistää itsenäisiä töitä suoraan seinään maalattuihin teoksiin.

Jokaisella meistä on omat kokemuksemme ja muistomme koronavuosista. Minun pelkoni, ja samalla toiveeni paremmasta ajasta, ottivat intensiivisen työskentelyn kautta muodon, joka on Galleria Huudon Herbarium-näyttelyssä esillä ensimmäistä kertaa.

Taiteessani pyrin spontaaniin ilmaisuun, jossa väistämättä ja itsestään yhdistyy päällekkäisiä ideoita ja teemoja. Herbarium-näyttelyn ripustus muodostaa eräänlaisen aikajanalle asettuvan mind mapin, jossa teokset kasvavat ylös ja alas ulottuen katon ja lattian läpi.

Työtäni leimaa kierrättäminen, joka ulottuu vanhojen materiaalien lisäksi omien töitteni uudelleen työstämiseen. Teokset muodostavat kerroksellisia tarinoita ja toimivat eräänlaisina päiväkirjoina. Tähän työskentelytapaan on käytännön syy; pyrin siihen että jonain päivänä lasteni riesaksi jäisi mahdollisimman vähän taidettani.

Herbarium-näyttelyn tarramateriaali on teollisuuden ylijäämämateriaalia. Tarramateriaalin avulla kokonaisuudesta syntyy installaatio, jossa teokseni toimivat rakennuspalikoina. Mielestäni taiteilijan ei tarvitse jatkuvasti tuottaa uusia teoksia näyttelyihinsä, vaan tuoreen tarinan voi rakentaa aina uudelleen.

Mark & Potta on kahtiajakautunut alter egoni, joka on syntynyt kykenemättömyydestäni päättää taiteeni suuntaa; työskentelen mielelläni sekä synkän että värikkään paletin ja sisällön kanssa. Onko Herbarium-sarjassa valloillaan ollut positiivinen Potta vai synkkä Mark, se jääköön katsojan päätettäväksi.

Näyttelyssä on korona-ajan töiden lisäksi teoksia “Ikävä Äitiä”-sarjasta.
Näyttely on omistettu äidilleni.

Kiitos korona-apurahoista Taikelle.